пʼятниця, 16 квітня 2021 10:00

Як позбутися лупи - поради трихолога

Як позбутися лупи - поради трихолога
"Лупа - це клітини рогового шару шкіри, які злущуються швидше, ніж потрібно", - розповіла лікарка. Фото: pexels-element-digital-973401

Причиною виникнення лупи може стати грибкове ураження шкіри чи неправильний догляд. Щоб позбутися проблеми, слід обрати правильний шампунь і не захоплюватися пінками, лаками для укладки. Під час сушіння феном важливо не забувати про термозахист - він дієвий.

Про це Gazeta.ua розповіла Лариса Пономаренко, столичний трихолог.

"Лупа - це клітини рогового шару шкіри, що злущуються швидше, ніж потрібно. Виникає через грибкове ураження шкіри голови - мікоз, або неправильний догляд: не вірно підібраний шампунь, надлишкове використання засобів догляду за волоссям", - каже Пономаренко.

Перед застосуванням фену радить використовувати термозахист й не направляти струмінь повітря на шкіру голови, аби не пересушити її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звідки береться сухість волосся і як з нею боротися

"Шампунь треба підібрати правильно. Якщо шкіра голови з лупою і жирна, в склад засобу не має входити багато масел, натомість повинен бути лаурилсульфат, бо безсульфатні шампуні не вимивають жирну шкіру. Рекомендовані людям із чутливою шкірою. Власниками сухої шкіри слід обирати шампуні, в яких максимум зволожувальних компонентів: алое, ромашка, тощо. Плюс є гіалуронова кислота", - додає лікарка.

Прискорити розв'язання проблеми допоможе пілінг. Він очищує і зволожує шкіру голови. До його підбору слід підійти індивідуально й проводити виключно за призначенням медика. Зазвичай робиться раз на кілька тижнів. Експериментувати в домашніх умовах і втирати соду, сіль чи каву не радить. Ці засоби лише зневоднять і ушкодять шкіру.

"Як побачили лупу, насамперед потрібно звернутися до трихолога і впевнитися, що це не прояв серйозного захворювання: себорейного дерматиту тощо. Бо бували випадки, що після самолікування людина приходила і ми по пів року не могли позбутися проблеми", - сказав трихолог.

Близько півтора мільйона українців хворіють на псоріаз. Найчастіше ­проявляється до 30 років. Недуга небезпечна ускладненнями, що ­можуть призвести до інвалідності. У 10–20% хворих вражає суглоби.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися лупи - поради трихолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути