Стакан води перед їжею, багато зелені, прянощів і горіхів — такий раціон не дозволить переїдати під час зимових свят.
Більше зелені
Сніданок - тости з цільнозернового хліба, до них - гуакамоле з авокадо з помідором і зеленню. Або вівсяна каша з песто. На обід - овочевий крем-суп або грибний, до різотто - порція зеленого листового салату. На вечерю - запечені в духовці 2-3 види овочів, м'ясо і риба. Головка листового салату, пачка руколи або шпинату, мангольда завжди знаходиться в холодильнику. Додавши до них оливкову олію і сік лимона, жменю горіхів або м'який козячий сир, можна отримати набагато більш легке блюдо, ніж традиційний "Цезар", салати на сметанному заправці або важку класику – "Олів'є", пише VOGUE.
Корисні жири
Ранкові каші можна варити на воді або кокосовому молоці, додати горіхи, гарбузове насіння або кунжут. Заправляти нерафінованою олією. Такі каші дієтологи називають supercharged. Вони заряджені продуктами з підвищеною поживною цінністю. У хороших ненасичених жирів дуже багато функцій. Вони важливі для хорошої роботи мозку, захищають і амортизують внутрішні органи. Крім того, включаючи в сніданок хороші жири, можна буде довше не відчувати голоду. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, оскільки уповільнюють швидкість, з якою глюкоза виділяється в кров. Другий варіант сніданку - до омлету або звичним яйцям вибрати слабосоленої лосось і авокадо. Будь-які нерафіновані олії, сирі горіхи і насіння, жирна риба – те, що потрібно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрати дієту за своїм темпераментом
Вода
Вода переносить поживні речовини до клітин і виводить з них відходи. Тому важливо пити склянку або два чистої води після пробудження і перед кожним прийомом їжі, а також при найменших ознаках спраги. Цього вже буде досить.
Прянощі
Імбир з травами - до риби, мускатний горіх, гвоздика - в ранкові бананові оладки, кориця - разом з чилі до індички. Кардамон буде корисний при поганому травленні, загальної млявості або сонливості, нестачі енергії. Він стимулює циркуляцію крові і в холодну погоду. Його варто додавати у смузі і ранкову кашу.
Для того, щоб взимку залишати у формі, потрібно дотримувати спеціальних дієт. Вони мають містити багато вітамінів, щоб організм не відчув авітаміноз. Фінська, морквяна і грейпфрутова дієти — найкраще підійдуть взимку.
Коментарі