субота, 12 серпня 2017 05:28

Як фото в Instagram видає депресію

Як фото в Instagram видає депресію
Сині, сірі та чорно-білі фільтри говорять про схильність до депресії. Фото: Markapon

Початок депресії можуть не помітити навіть кваліфіковані лікарі. Тому в Гарвардському університеті створили програму, яка ставить діагноз, подивившись фото людини в соцмережі Instagram.

Про це повідомили у виданні "Springer Open".

Програма оцінює кольорову гаму знімків та кількість людей на фото. Дослідження проводили на 166 користувачах Instagram. У половини з них раніше була депресія. Програма опрацювала близько 44 тисяч знімків і виявила зв'язок між фільтрами, які людина обирає для обробки фото, та схильністю до депресії.

"Депресивні люди частіше публікували фотографії в синіх, сірих або чорно-білих тонах (фільтр Inkwell), а здорові користувачі обирали соковиті, яскраві, живі відтінки (фільтр Valencia)", - зазначили науковці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому небезпечно жаліти себе - психологи

Також помітили, що депресія буває спричинена зменшенням спілкування. Через це схильні до смутку та апатії особи роблять "сумні селфі". У інших переважають групові фото з друзями.

Дієвість створеної програми вже підтвердили статистикою: комп'ютер успішно визначає діагноз у 70% випадків. Фахові лікарі — лише у 42%.

28-річна Валері Сагун з Сан-Хосе, Каліфорнія, справжній приклад мотивації. Дівчина займається хатха-йогою вже понад чотири роки. Не зважаючи на пишні форми, вона досягла неабияких результатів. Фото публікує в Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Як фото в Instagram видає депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути