субота, 03 лютого 2018 04:16

7 книг, які змусять забути про депресію

Автор: Relax
  Добірка цікавих книг, які змусять забути про депресію
Добірка цікавих книг, які змусять забути про депресію

Один із способів вийти з депресивного стану — поринути у читання художніх книг.

Аби позбутися депресії пропонуємо почитати захопливі книги. Вони допоможуть забути про все погане і дадуть зрозуміти, що життя чудове, а з будь-якої ситуації завжди є вихід.

Дженні Даунхем Дженні - Поки я жива. 16-річна героїня тільки починає жити, і їй так багато хочеться встигнути. Тому вона пише список всіх своїх бажань і береться за справу. "Поки я жива" - чесний, сміливий і неймовірно життєстверджуючий роман.

Джон Ірвінг - Правила виноробів. Роман класика американської літератури Джона Ірвінга - це сучасна сага про сім'ю, що живе в нашому абсурдному і безглуздому світі, члени якої намагаються, кожен по-своєму, знайти гармонію і встановити рівновагу між вічним і минущим.

Джером К. Джером - Троє в човні, не рахуючи собаки. Неймовірна, дотепна, життєстверджуюча історія, розказана блискучим англійським письменником-гумористом. Повість про подорож трьох джентльменів по Темзі наповнена цікавими подіями, веселими колізіями і комічними ситуаціями, з яких герої виходять, незмінно зберігаючи почуття власної гідності.

Елізабет Гілберт - Їсти, молитися, кохати. До тридцяти років у Елізабет Гілберт було все, що може бажати сучасна, освічена, амбітна жінка, - чоловік, заміський будинок, успішна кар'єра. Але переживши розлучення, депресію і чергову любовну невдачу, вона розуміє, що всі її колишні уявлення про себе були помилковими. Щоб знову знайти себе, Елізабет наважується на радикальний крок. Продає все, чим володіє, розлучається з усіма, кого любила, і відправляється в кругосвітню подорож. На цілий рік. У повній самоті.

Це книга про те, як можна знайти радість там, де не чекаєш, і як не потрібно шукати щастя там, де його не буде. За визначенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Феномен новорічної депресії: як виявити та побороти недугу

Ерленд Лу - Наївно. Супер. Книга, написана від імені 30-річного героя, який переживає "кризу середини життя", - переведений вже на дюжину мов і скрізь. При загальній уявній простоті, сюжети виписані точно і майстерно.

Фенні Флег - Смажені зелені помідори в кафе "Полустанок". Якщо наблизити цей томик до вуха, то напевно можна почути чийсь сміх, плач, розмови, шум поїзда, шелест листя, дзенькіт виделок і ложок. Прислухайтеся до звуків, що пробивається через обкладинку, і ви дізнаєтеся про історію одного маленького американського містечка, в якому, як і всюди в світі, переплелися любов і біль, страхи і надії, дружба і ненависть. Історія ця буде розказана з такою щирістю, що запам'ятається на довгі роки, і роман Фенні Флегг стане однією з найулюбленіших книжок.

Рей Бредбері - Ліки від меланхолії. "Коли все втрачено, залишається надія", - стверджує герой одного з оповідань Рея Бредбері. І ці слова могли б стати епіграфом до всього збірника "Ліки від меланхолії", на сторінках якого завжди знайдеться місце для сумних посмішок і добрих чудес.

Гарну роботу нервової системи людини забезпечує вітамін В12. Навіть невеликий його дефіцит може призвести до анемії, викликати втому чи депресію. Серед продуктів, які найбільше містять вітамін В12 - морепродукти, молочні вироби, яйця.

Зараз ви читаєте новину «7 книг, які змусять забути про депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути