Аби схуднути та оздоровити організм, потрібне не лише зменшення калорій, котрі споживаємо. Важливо завести корисні харчові звички, що оптимізують роботу травлення.
Усього 5 нових звичок значно покращать стан здоров'я, пише портал "Ladyhealth".
Своєчасний сніданок. Першу їжу шлунок має отримати не опівдні, а саме вранці, невдовзі після пробудження. Сніданок має хоча б частково складатися з молочних продуктів, фруктів або круп. Якщо апетит зовсім відсутній - можна випити смузі чи свіжий сік.
Повільна трапеза. Повноцінний прийом їжі має тривати від 20 до 30 хвилин. При цьому важливо просто їсти, а не поєднувати обід та гаджети. Харчування перед екраном чи нашвидкоруч призводить до з'їдання більших порцій.
Вдосталь клітковини. Вона регулює апетит, а також прискорює появу відчуття ситості під час їжі. Клітковина міститься в бобових, горіхах, фруктах та овочах.
Багато води. Вона не додає калорій, проте очищує організм. Якщо перед їжею випити склянку води, забагато не з'їсте. Замість чаю та кави також можна пити воду з лимоном. Це перевірений засіб від спраги, який ще й виводить токсини.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три простих сніданки у мікрохвильовці
Корисні перекуси. Це можуть бути овочі, горіхи, фрукти. А от вживання в якості перекусів солоних закусок або солодощів призведе до накопичення зайвого жиру.
Щоб довше не відчувати голоду, дієтолог Оксана Скиталінська радить вживати продукти з низьким глікемічним індексом. Крім того запевняє, що перекуси є небезпечними і можуть призвести до цукрового діабету. А от 2-3 разове харчування зменшує ризик запальних процесів, уповільнює знос і старіння організму.
Коментарі