Ексклюзиви
субота, 03 лютого 2018 05:28

5 харчових звичок, що допомагають худнути

5 харчових звичок, що допомагають худнути
Для здоров'я організму треба їсти вдосталь клітковини, активно споживати воду, обов'язково снідати і витрачати на їжу не менше 20 хвилин. Фото: Лайфхакер

Аби схуднути та оздоровити організм, потрібне не лише зменшення калорій, котрі споживаємо. Важливо завести корисні харчові звички, що оптимізують роботу травлення.

Усього 5 нових звичок значно покращать стан здоров'я, пише портал "Ladyhealth".

Своєчасний сніданок. Першу їжу шлунок має отримати не опівдні, а саме вранці, невдовзі після пробудження. Сніданок має хоча б частково складатися з молочних продуктів, фруктів або круп. Якщо апетит зовсім відсутній - можна випити смузі чи свіжий сік.

Повільна трапеза. Повноцінний прийом їжі має тривати від 20 до 30 хвилин. При цьому важливо просто їсти, а не поєднувати обід та гаджети. Харчування перед екраном чи нашвидкоруч призводить до з'їдання більших порцій.

Вдосталь клітковини. Вона регулює апетит, а також прискорює появу відчуття ситості під час їжі. Клітковина міститься в бобових, горіхах, фруктах та овочах.

Багато води. Вона не додає калорій, проте очищує організм. Якщо перед їжею випити склянку води, забагато не з'їсте. Замість чаю та кави також можна пити воду з лимоном. Це перевірений засіб від спраги, який ще й виводить токсини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три простих сніданки у мікрохвильовці

Корисні перекуси. Це можуть бути овочі, горіхи, фрукти. А от вживання в якості перекусів солоних закусок або солодощів призведе до накопичення зайвого жиру.

Щоб довше не відчувати голоду, дієтолог Оксана Скиталінська радить вживати продукти з низьким глікемічним індексом. Крім того запевняє, що перекуси є небезпечними і можуть призвести до цукрового діабету. А от 2-3 разове харчування зменшує ризик запальних процесів, уповільнює знос і старіння організму.

Зараз ви читаєте новину «5 харчових звичок, що допомагають худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути