Відчуття голоду після обіду є ознакою неправильно складеного раціону. Воно знайоме багатьом. Насправді, деякі продукти провокують голод, а інші надовго дають відчуття ситості. Щоб заглушити голод, не варто налягати на перекушування. Після них так само хочеться їсти, особливо, якщо це яблуко, апельсин або якийсь "дієтичний" хлібець.
Про це написала дієтолог Оксана Скиталінська у своєму Facebook.
"Часті прийоми їжі утримують високі рівні інсуліну в крові, а це викликає запалення, а в подальшому - інсулінорезистентність, що фактично є на цукровий діабет 2 типу. Щоб довше зберегти відчуття ситості, кожний прийом їжі повинен складатися зі страв з низьким глікемічним індексом (ГІ). Це овочі, трохи зернових, бобові, білкові страви в поєднанні з корисними жирами", - зазначає дієтолог
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі назвали основні правила смакування кавою
2-3 разове харчування зменшує ризик запальних процесів, уповільнює знос і старіння організму.
Коментарі