Ексклюзиви
субота, 30 грудня 2017 05:28

3 секрети, що вбережуть від вранішнього похмілля

3 секрети, що вбережуть від вранішнього похмілля
Щоб на ранок після вечірки не відчувати похмілля, треба вживати достатньо йодованих продуктів, закусювати правильними стравами та не лягати спати одразу після застілля. Фото: Tochka.net

Щоб новорічна вечірка вдалася, а ранок не зіпсувало похмілля, варто правильно підготуватися до свята. Починати можна вже за 2 дні до події - із цієї миті.

Передсвятковий раціон. Варто вживати більше продуктів із високим вмістом йоду - морську капусту, кальмари та інші дари океанів. Йод активізує роботу щитовидки, і алкоголь швидше розпадатиметься в організмі. У день застілля необхідно випити 2 столові ложки шипшинового відвару - аби покращити відтік жовчі. Безпосередньо перед вечіркою можна посмакувати кавою - це підвищить активність ферментів печінки. А от після вживання алкоголю кава небажана, оскільки посилює навантаження на серце, пише видання "Домашний очаг".

На вечірці не пийте натщесерце. Тому що голодний шлунок буде вдвічі швидше всотувати спиртне. Але і жирну закуску варто обійти осторонь, бо вона ускладнить роботу печінці. Для фуршету краще обирати легкі страви, що містять білки, а також фрукти.

Уникайте лікерів, текіли та великих порцій ігристого вина. Від цих напоїв наступає найсильніше похмілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили горілку, яка не викликає похмілля

Після свята не лягайте одразу спати. Під час нічного відпочинку обмінні процеси сповільнюються, отже і алкоголь виводиться повільно. Перед сном ліпше прогулятися, випити води, прийняти душ. Якщо є відчуття, що вжили забагато, ввечері випийте препарат від похмілля.

Завдяки цим рецептам ранок буде приємним і по-справжньому добрим.

Найкращим засобом від вранішнього похмілля науковці визнали звичайний лимонад. Стверджують, що розсіл, кава, кефір менш ефективні. Також визначили засіб, що сповільнює засвоєння алкоголю, - напої на основі насіння рослин сімейства коноплевих.

Зараз ви читаєте новину «3 секрети, що вбережуть від вранішнього похмілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути