субота, 22 серпня 2020 18:47

10 буденних речей, що заважають ефективно худнути

10 буденних речей, що заважають ефективно худнути
Дієтолог назвав 10 звичок, які заважають схуднути. Фото: unsplash.com

Здавалося б, проста річ - скинути декілька кілограмів, для багатьох людей перетворюється чи не найскладнішу справу життя. Години в спортзалі, тижні практично голодувань - а кілограми не йдуть, або повертаються "ще й з друзями".

Якщо незрозуміло, звідки зайва вага або чому ви не худнете - зверніть увагу на звички харчування, радить Андрій Невський у блозі "Твій останній дієтолог" в Instagram.

"Чому відбувається набір ваги? Зрозуміло, що через надлишок калорій, але начебто на місці не сидите, корову не їсте, майонезом не запиваете. Може, навіть обмежуєте себе в їжі. Так чому вже треті джинси стають малі? Звичайно, справа буває в гормонах, хворобах і порушеннях. З цим допоможе тільки лікар. Але причина може бути і в харчових звичках, які заважають вам на шляху до ідеального тіла", - зауважує дієтолог.

І пропонує звернути увагу на 10 звичок, які згубно позначаються на фігурі.

Перевірте список - якщо виявите, що хоча б один пункт про вас, позбавтеся звички. Таким чином станете на крок ближче до бажаного результату.

1. Заїдати емоції. Ласощі не вирішать проблем. Або зрозумійте це, або - прибирайте все з поля зору в моменти стресу.

2. Давитися їжею в гостинах - щоб не образити господиню. Ось нехай вона сама і їсть так багато. Ви наїлися - і крапка.

3. Доїдати, "щоб не пропало", в тому числі за дітьми. Ви не вважаєте доїдалки за повноцінний прийом їжі, але це ті ж продукти з тієї ж калорійністю. Їжу можна викинути, дефіцитний час минув. Або готувати менше.

4. Постійно перекушувати. Спочатку зрозумійте, реальний це голод ,або просто дурна звичка. Якщо голод - наїдайтеся під час повноцінного прийому їжі. Якщо звичка - здогадайтеся самі.

5. Починати з солодкого. Солодке на порожній шлунок викликає різкий стрибок, а потім падіння рівня цукру в крові. Такий "атракціон" посилює відчуття голоду. Не помітите, як з'їсте зайве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути в ногах: Аніта Луценко розкрила секрет

6. Замінювати солодке горіхами і сухофруктами. Калорійність 100 г будь-яких горіхів перевищує 500 ккал, у сухофруктах трохи менше, але теж пристойно. Таким чином можна немомітно з'їсти половину денної кількості калорій. Тож, тут ще питання, що буде калорійніше: тірамісу або жменька горіхів.

7. Відпрацьовувати їжу спортом. У рідкісних випадках можна компенсувати надлишок калорій на біговій доріжці, але робити це звичкою точно не варто. Перетренованість - жахливий стрес для організму.

8. Влаштовувати розвантажувальні дні. Хіба лиш, якщо отруїлися і треба почистити ШКТ. В іншому випадку голодні дні підвищать ризик зірватися у звичайні дні.

9. Їсти з телефоном в руках або під час перегляду серіалу. Так багато хто робить. Однак, захоплюючись і відволікаючись, ви не усвідомлюєте, що і скільки їсте.

10. Включати алкоголь у щоденний раціон. Ця звичка шкідлива не тільки для схуднення, адже алкоголь це теж калорії, але і для здоров'я в цілому.

Для схуднення потрібно змінити раціон. Проте не з усіма смаколиками варто прощатися. Такі продукти не лише відповідають за талію, але необхідні для нормальної роботи організму. Тому можна зменшити їх кількість, але не варто зовсім викреслювати.

Зараз ви читаєте новину «10 буденних речей, що заважають ефективно худнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути