понеділок, 29 травня 2017 00:50

Високі підбори і тісні джинси — це 100-відсотковий варикоз

Автор: ФОТО З САЙТА www.tutknow.ru
  Варикозне розширення вен частіше виникає у жінок, ніж у чоловіків
Варикозне розширення вен частіше виникає у жінок, ніж у чоловіків

— Вени на ногах поробилися, мов п'явки, — понабухали й повилазили, — каже Галина Даниленко, 68 років, із Черкас. — Роблю холодні ванночки увечері. Коли лягаю — підкладаю під ноги подушку і так сплю. За ніч стухають.

— Варикозне розширення вен частіше виникає у жінок. Від стоячої роботи, підборів, зайвої ваги, — каже судинний хірург 58-річний Олександр Юхимчук. — Розвивається поступово. Через поганий відтік крові у венозних клапанах буває застій, згущення — утворюються тромби.

Лікар каже, що таблетками запущений тромбоз не вилікуєш. Слід зробити ультразвукове дослідження ніг. Часто призначають проколи під місцевим наркозом, витягують хворі шматки вен, а здорові зв'язують. Спадковий варикоз через 10–15 років може проявитися знову.

— Якщо на венозну недостатність страждав один із батьків, імовірність недуги у дитини — 70 відсотків.

Варикозне розширення вен часто мають хірурги, бо подовгу стоять в операційній, вчителі, кухарі, водії, кондуктори, офісні працівники.

— Якщо багато ходити, великої шкоди не буде. А коли довго стояти чи сидіти — виникають проблеми. Бо перевантаження ніг не таке шкідливе, як постійне перетискання вен під час сидіння. Дуже шкідливо схрещувати ноги і сидіти так годинами за комп'ютером. А якщо дівчина натягла ще й високі підбори та тісні цупкі джинси — це 100-відсоткове варикозне розширення вен.

Тому слід щогодини вставати і кілька хвилин ходити. Тим, хто весь час стоїть — сісти й розслабити ноги.

— Добре походити на плавання. А курцям раджу обов'язково кинути палити. Бо від цигарок судини втрачають еластичність, стають, як спущені велосипедні камери.

25 європейських жінок зі 100 потерпають від варикозу. Чоловіки — 10 зі 100. Азіати та представники негроїдної раси на цю недугу майже не хворіють.

Жовток, мед і зелена глина знімають набряки

— Відчуваю полегшення ще від таких масок. Розбовтую до однорідної пасти жовток, додаю по столовій ложці меду, горілки та зеленої глини. Мащу розпухлі вени й лишаю на 2 години, — каже Галина Даниленко. — Роблю так два тижні. Потім тижнева перерва — і повторюю курс.

Зараз ви читаєте новину «Високі підбори і тісні джинси — це 100-відсотковий варикоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути