понеділок, 20 березня 2017 07:40

Виноградні кісточки зміцнюють судини

— У виноградних кісточках містяться дуже сильні антиоксиданти, дубильні речовини, кислоти Омега-3 та Омега-6. Раніше натуральні вина радили включати до раціону хворих на серцево-судинні недуги. Бо корисні речовини з кісточок переходять у виноградне вино. Тепер їх там немає, адже практично всі вина виготовляють із хімії, — каже столичний фітотерапевт Наталія Захарченко, 34 роки.

— Сполуки, що є в кісточках винограду, відновлюють пошкоджені стінки судин, розсмоктують ­тромби. Регенерують сполучну тканину, що вистилає всі види кровоносних судин — капілярів, вен, артерій. Живлять сітківку очного дна, знімають напругу при тривалій роботі за комп'ютером.

Нині виготовляють багато спеціальних харчових добавок із виноградними кісточками.

— Роблю таку настоянку, як улітку їм виноград. Промиваю кісточки, добре просушую, заливаю горілкою. Настоянка буде готова через 40–60 днів. Найкраще її вживати на початку весни, коли організм ослаблений. Проціджую і приймаю раз на день по чайній ложці перед сном.

Дуже цінним продуктом є олійка з виноградних кісточок. Самому зробити її практично неможливо. Одна ложечка олійки в день покриває добову норму вітаміну Е, поповнює запаси токоферолу. Коли його бракує в організмі, страждає імунна та статева система.

Зараз ви читаєте новину «Виноградні кісточки зміцнюють судини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути