понеділок, 02 квітня 2018 07:50

Вегетосудинну дистонію лікують мануальною терапією

Автор: ФОТО з сайта www.MEDNEAN.COM
   У клініці "Меднеан” для лікування дистонії застосовують високочастотний лазер
У клініці "Меднеан” для лікування дистонії застосовують високочастотний лазер

— Не можу вдома нічого робити, бо відразу піднімається тиск. Німіють руки, пітніють так, що виделка висковзує. Голова болить настільки, що здається — зараз лусне по швах. Так мучуся через вегетосудинну дистонію, — каже Любов Тарасова, 44 роки, із селища міського типу Підволочиськ Тернопільської області. — Одного разу навіть знепритомніла в гостях. Поклали мокрий рушник на голову, і все пройшло.

— Навесні ніколи хворіти. Робота на городі не чекає, — продовжує. — От сонце пригріє, і треба вже братися за насіння, а за кілька тижнів — і за сапку. Сестра порадила піти до мануального терапевта, бо їй допоміг суглоби полікувати. Мені від тих процедур стало легше, хоча й лікуюсь тільки місяць. Руки менше пітніють. Краще платити за те, що дає результат, а не за пакет ліків, які не допомагають.

— Хронічні недуги загострюються навесні, у період переходу від холоду до тепла. Передусім страждають люди з вегетосудинною дистонією. Пробують зарадити препаратами, а потім все ж ідуть до нас. У нашій клініці безмедикаментозне лікування, — розповідає Андрій Нечай, невролог, директор медичного центру "Меднеан". — Це міф, що вегетосудинна дистонія не лікується. Насправді це можливо, але не медикаментами. Бо вони усувають симптоми захворювання, а не його причину.

Лікує хвороби хребта й опорно-рухового апарату. Близько 15 років використовує власну методику.

Головні причини виникнення дистонії — остео­хондроз хребта, зміщення хребців, спадковість, природжені вади розвитку або отримані пошкодження центральної нервової системи, тобто травми черепа, пухлини чи інфекції. Також провокують недугу перевтома, психоемоційне напруження та хронічний стрес.

— Хвороба проявляється зниженням апетиту, нудотою, відчуттям "комка" в горлі, нестачею повітря, головокружінням, підвищенням потовиділення та появою набряків.

Потерпають від дистонії навіть діти від 10 років.

— Методи лікування варто комбінувати залежно від ситуації та наявності протипоказань. Ми ніколи не використовуємо лише один, впливаємо на процес із різних позицій. Наприклад, HILT-терапія — абсолютно новий метод лазерної терапії, який відновлює структуру хряща без хірургічного втручання. У його основі — дія імпульсів, які одночасно впливають на біль і запальні процеси.

Високочастотний лазер має високу потужність випромінювання, що може проникати в тканини на глибину 7–8 см і має швидкий знеболювальний ефект. Його імпульси не пошкоджують шкіру й внутрішні тканини, покращують процеси обміну речовин. Лазерна терапія не має вікових обмежень. Не викликає алергічних реакцій та має широкий діапазон терапевтичної дії.

— Сильний вплив на сегменти хребта і, відповідно, на захворювання, має мануальна терапія. Вона відновлює кровотік по хребетних арте­ріях, бо усуває функціональні блоки і зміщення хребців.

Інфрачервона сауна стабілізує тиск, покращує кровотік й емоційний стан. Показаний і масаж спини та гідромасаж. Також інші фізіотерапев­тичні процедури: вигрівання, лазеротерапія, ультразвукова терапія, магнітотерапія, електротерапія. Іноді необхідно проводити медикаментозне лікування седативними препаратами та засобами для нормалізації артеріального тиску.

— Щоб повністю видужати, потрібно пройти курс лікування. Зробити перерву на кілька місяців і повторити його.

Центр "Меднеан" працює за п'ятьма напрямками. Вертебрологія — хвороби хребта, лікування та реабілітація опорно-рухового апарату й суглобів, спортивна реабілітація. Основа лікування в центрі "Меднеан" — мануальна терапія. Також є розвинута система фізіотерапевтичних процедур. Високочастотні лазери, які сприяють відновленню структури хрящів. Кінезотерапія, що діє на глибокі м'язи. За допомогою вправ або масажу спеціаліста змушує організм працювати.

Центр "Меднеан" розташований у Чернівцях на вул. Прип'ятська, 6а. Тел.: 0(96) 923 25 33, 0(98) 39 49 743, 0(372) 567 100.

Email: [email protected].

Зараз ви читаєте новину «Вегетосудинну дистонію лікують мануальною терапією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути