середа, 23 червня 2010 05:00

Школяр має випивати півлітра молока щодня

"Моя дитина ходить у перший клас. Молоко п"є не частіше двох разів на тиждень і лише куповане. Хотіла б почути думку фахівця, чи досить цього? Яке молоко найкорисніше для дітей такого віку?"

Оксана Богатир, 28 років, Миколаїв


— Українські діти вживають замало молочних продуктів. П"ють переважно кип"ячене молоко, яке при кип"ятінні втратило більшість корисних властивостей, — відповідає Олег Шадрин, 50 років, завідувач відділу проблем харчування дітей столичного Інституту педіатрії. — Парне молоко від корови містить усі необхідні мікро- та макроелементи, кальцій, вітаміни. Та найкраще вживати ультрапастеризоване. Його можна не кип"ятити, бо воно пройшло швидку температурну обробку за 3–4 секунди. Зберігає усі корисні речовини і безпечне для вживання.

Важливою є упаковка. Для дитини краще купувати молоко в пакунках по 100–200 мл, аби одразу випивала.

— Найшвидше псується молоко в прозорих упаковках, бо на нього діє світло. Найгіршою є пластикова пляшка. Купуйте лише багатошарові упаковки з фольгою всередині. Таке молоко можна зберігати при кімнатній температурі.

Олег Шадрин каже, що менша дитина, то більше молочних продуктів їй потрібно. У віці 1–3 роки — 600 мл, школяр — півлітра.

— 70 відсотків школярів випивають лише 80 мл за день. Молоко замінюють неякісними соками. Це нераціональне харчування, яке призводить до хвороб. У школі на перерві дитина має обов"язково випити склянку молока. І не перевантажуйте дітей фізично. Добре подумайте перед тим, як віддавати їх у спортивні секції. Найкориснішою є щоденна зарядка.

Зараз ви читаєте новину «Школяр має випивати півлітра молока щодня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути