понеділок, 05 листопада 2012 06:15

При ураженні спинного мозку треба пройти МРТ

— 10 років лікувалася від розсіяного склерозу, — розповідає 62-річна Дарія Василівна. — Почалося все із заніміння і слабкості стоп. Це були перші симптоми недуги. Неврологи сказали, що хвороба несмертельна, але й вилікувати її не можна. Прописали ліки, та слабкість посилювалася. За кілька років я ходила з ціпком, а тоді — на милицях. Групу інвалідності сприйняла як належне, хоч лікування не припиняла ні на мить. Список ліків став схожий на амбарну книгу, я купувала їх мішками. Зрештою не змогла ходити і пересіла у візок.

Родичам порадили повезти Дарію Василівну на консультацію до Міжнародного центру нейрохірургії.

— Правильно поставлений діагноз — запорука успішного лікування. Ми відразу ж відправили хвору на магнітно-резонансну томографію. Ніякого розсіяного склерозу в пацієнтки не було, — говорить директор центру Ігор Курілець. — На знімку видно, спинний мозок розчавлений пухлиною. Вона була доброякісна, але ж час згаяли. Хвора ще багато років тому потребувала мікрохірургічної операції. Тоді всі ці роки вона жила б повноцінним життям, а не була прикута до ліжка.

Ранній діагноз пухлини спинного мозку дає значні шанси на одужання.

— На початкових стадіях захворювання спинний мозок не дуже стиснений. А операція під мікроскопом технічно нескладна. Коли пухлина починає розчавлювати спинний мозок, він утрачає резерви для відновлення. Тоді вже й операція не кожному допоможе, — пояснює Ігор Петрович. — Золоте правило сучасної медицини: за перших неврологічних симптомів ураження спинного мозку слід негайно скеровувати хворих на МРТ.

Запис на консультацію: Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78,

0(44) 592 90 79.

М. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 65, лікарня Святого Луки,

тел. 0(522) 36 60 01.

Західноукраїнська філія: Львівська обл., м. Стрий, вул. О. Басараб, 15. Стрийська центральна районна лікарня (сьомий поверх), тел. 0(67) 89 10 000.

www.neurosurgery.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «При ураженні спинного мозку треба пройти МРТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути