понеділок, 02 липня 2018 00:30

Підшлунковій шкодить надмір вуглеводів

— Овочі та фрукти пішли. Вирішив трохи вітамінізуватися, та й вагу зайву скинути. А то скоро за 100 кіло перевалить. Кілька разів поспіль вечеряв полуницею з кефіром. Окрошку їв. І став відчувати підшлункову — ниє, давить, — каже киянин Олександр Клименко, 39 років.

— Зараз кожен другий має подразнену підшлункову. Тому фруктово-кефірні дієти підходять не всім, — розповідає столичний гастроентеролог 58-річний Василь Чумаківський. — Велика кількість глюкози, що міститься в ягодах і фруктах, є серйозним навантаженням на залозу. А фруктові кислоти подразнюють шлунково-кишковий тракт. Тож вживання такої їжі може спричинити болі в животі, здуття, спазми, дискомфорт.

Людям із хворою підшлунковою слід їсти чотири-п'ять разів на день, невеликими порціями. У раціоні мають переважати білки: варена курятина, тушкована риба. Вуглеводів варто споживати менше. Лікар радить відмовитися від солодощів та алкоголю, не їсти смаженого й жирного.

Підшлункова залоза любить каші з маслом та тушковані овочі.

Зараз ви читаєте новину «Підшлунковій шкодить надмір вуглеводів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути