понеділок, 21 вересня 2020 05:36

Обліпиха зменшує біль при прорізуванні зубів

— У вересні заготовляю обліпиху. Це можна робити до кінця осені, але тоді не вийде зібрати цілі ягоди. Що довше вони висять на гілці, то м'якшою стає шкірка, — розповідає Валентина Лисенко, 44 роки, з міста Старокостянтинів Хмельницької області.

Обриває кущ і розстеляє ягоди на покривалі на добу. Обліпиха має протизапальну й бактерицидну дію. Покращує роботу серцевого м'яза, зменшуючи ризик інсульту й інфаркту. Ягоди на зиму можна заморожувати, засипати цукром чи робити олію. Вона загоює опіки на шкірі, рани в роті та допомагає при гастриті.

Перемелює ягоди в м'ясорубці чи блендером. Додає стільки ж олії і ставить у темне місце на чотири дні. Перетирає крізь сито чи марлю. Відділяє густі залишки, а решту переливає у банку.

— Обліпиховою олією мастила дітям груди при кашлі та бронхіті. А також ясна, коли в сина різалися зуби. Кричав днями й ночами. А від цієї олії біль утихав. Не слід вживати її хіба що при запаленні підшлункової залози чи жовчного міхура.

Зараз ви читаєте новину «Обліпиха зменшує біль при прорізуванні зубів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути