четвер, 29 листопада 2007 18:34

Напій з індійського рису треба пити протягом року

Автор: фото: Олена ЛІЛА
  Тетяна Сакара із 4-річним онуком Данилом готує рисовий напій. Хлопчик теж його п’є
Тетяна Сакара із 4-річним онуком Данилом готує рисовий напій. Хлопчик теж його п’є

57-річна Тетяна Сакара з Кіровограда із чоловіком-однолітком Віктором два роки п"ють напій із морського індійського рису. Жінці видалили жовчний міхур. Протоки постійно забивалися жовчю, тому напади траплялися двічі на тиждень. У чоловіка — підвищений тиск. Знайомі порадили обом пити рисовий напій.

— Чоловікові з нашого села Панчеве Новомиргородського району на Кіровоградщині теж видалили жовчний міхур. Він розказав нам про користь цього напою. Порадив, як готувати індійський рис і доглядати за ним, — розповідає Тетяна Дмитрівна.

Сакара працює в обласній лікарні. Щодо вживання рисового напою вирішила порадитися з ендокринологом Нелею Чернявською. З"ясувалося, що лікарка теж готує рисову воду. Вона розповіла, що до складу рису входять кілька видів дріжджеподібних грибків і мікроорганізмів, вітаміни С і Д, спирт, фолієва кислота та інші речовини. Тому він відновлює обмін речовин в організмі, нормалізує рівень цукру в крові. В останньому випадку напій готують із меншою кількістю цукру, додають родзинки. Проте хворий на цукровий діабет має порадитися з лікарем.

— Напій із рису смачний, як квас. І справді корисний. Лікуватися треба довго, але результат буде відчутний. У чоловіка артеріальний тиск був 160 на 100, а за кілька місяців нормалізувався. А в мене через забиті жовчні протоки все страшенно боліло. Тепер приступів взагалі немає. А ще помітила, що на спині та шиї зникли папіломи, — ділиться Тетяна Сакара.

На літр холодної води жінка бере 2 ст. ложки морського рису і 2 ст. ложки цукру. Цукор розчиняє в невеликій кількості води кімнатної температури. Не можна, щоб часточки цукру потрапляли на рис, бо він "захворіє". До напою жінка додає 10–15 родзинок. Усе поміщає в банку, накриває марлею і ставить на світло у прохолодному місці. Через день-два напій готовий. Проціджує його, родзинки викидає, а рис промиває і знову заправляє.

Пити настій треба за 10–20 хв. до їди тричі на день протягом року. Тетяна Сакара запевняє, що зміни в організмі будуть відчутні вже через 3–4 тижні. Додає: його можна пити, коли захочеться. Рис розмножується сам. За тиждень у банці його стає вдвічі більше. Зайвий зберігають у холодильнику не більше 5 діб.

Вважають, що напій з індійського рису лікує ендокринні захворювання, атеросклероз, гальмує розвиток ракових клітин, знижує артеріальний тиск, допомагає при головних болях нервового походження, нормалізує кислотність шлунка, відновлює та зміцнює "чоловічу силу". Якщо пити його щодня, розчиняє камені в нирках, сечовому міхурі та печінці.

Зараз ви читаєте новину «Напій з індійського рису треба пити протягом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути