понеділок, 18 грудня 2017 00:56

Контроль над продажем ліків без рецепта посилять

— Пішла перевіритись у приватну клініку, і там мені заявили, що не можуть дати безкоштовні ліки, бо їх програма "Доступні ліки" не стосується. Думала, за нею проходять усі медичні заклади, — говорить 53-річна Світлана Литвинова з міста Фастів Київської області.

— Українське законодавство не дозволяє нам зробити розпорядниками бюджетних коштів приватні медустанови, — говорить заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик. — Щоб вони отримати право виписувати реімбурсовані рецепти, повинні підписати договір із комунальними амбулаторіями чи поліклініками.

Наступного року буде посилена адмінвідповідальність для аптек, що продають ліки без рецепта.

— Нині в Україні діє мораторій на перевірки бізнесу державними органами. Тому Державна служба з лікарських засобів і контролю за наркотиками, що стежить за діяльністю аптек, не може перевіряти їхню роботу. Після того, як 2018‑го буде знятий мораторій, Держлікслужба зможе контролювати продаж рецептурних ліків.

Зараз ви читаєте новину «Контроль над продажем ліків без рецепта посилять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути