четвер, 02 грудня 2021 05:05

Імбир зменшує пітливість ніг

— У чоловіка дуже потіли ноги. Запах був такий, що не могла стерпіти. Перепробували багато дезодорантів для взуття і ніг. А допомогли примочки і морська сіль, — розповідає Валентина Мрачковська, 58 років, із Тернополя.

Чоловік щовечора парив ноги у 3 л води із 2 ст. л. морської солі. Потім сушив їх без витирання рушником. Також робив ванночки з чаю. Два пакетики кип'ятив 15 хв. у 2 л води. Тоді охолоджував до комфортної температури й у відварі тримав ноги.

Пітливість зменшується, якщо тиждень парити ноги в солі та чаї. Ці процедури можна замінити на ванночки з відваром кори дуба або масажування імбиром.

— Найбільше надіялася на дуб. Прочитала, що підсушує і стягує пори. Це зменшує виділення поту й запаху.

3 ст. л. кори треба залити 1 л окропу на 20 хв. Додати настій у ванночку для ніг. Для стійкого результату робити процедуру по 10 хв. півтора тижня.

— Також чоловік масажував ступні імбиром. Тертий корінь заливав окропом на 15 хвилин. Відвар цідив і втирав у ноги щовечора перед сном протягом двох тижнів, — каже Мрачковська.

Зараз ви читаєте новину «Імбир зменшує пітливість ніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути