Науковці з польського Інституту продуктів і харчування з"ясували, що постійне вживання чіпсів збільшує ризики захворювань серця і нервової системи. Чіпси містять багато токсичного для нервової системи акриламіду.
Уживання смажених картопляних пластівців викликає тривале запалення в організмі. Тож підвищується ризик виникнення склерозу і серцевих хвороб.
— Акриламід — це отрута. Вона міститься в деяких видах печива, кукурудзяних пластівцях, у картоплі-фрі й цигарках, — каже Марек Наружевіч, професор із Варшавського медичного університету. — Речовина потрапляє до організму через шлунково-кишковий тракт або через дихальну систему. Надто небезпечні чіпси для дітей.
Раніше вчені довели, що вживання смаженої картоплі та чіпсів викликають гастрит і виразку шлунку. Від чіпсів з"являється целюліт.
Американські вчені називають чіпси "сміттєвою їжею" через канцерогени, що спричиняють рак.
Коментарі