Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2010 00:45

Бережіть своє майбутнє

Автор: фото: Микола Бєлокопитов
  Ексклюзивна пневмоманжета ”шапочка” впливає на клітини та судини мозку
Ексклюзивна пневмоманжета ”шапочка” впливає на клітини та судини мозку

Вікторії 14 років. Уперше її принесли до медичного центру "Біорегулятор" 10 років тому. Дитина не ходила, не розмовляла, природні потреби були нерегульовані, не могла контролювати свою увагу і виконувати прості рухи. Навіть із родичами була дуже агресивна. Перші ознаки затримки психічного і фізичного розвитку з"явилися на 9-му місяці. Після обстеження у невролога поставили діагноз — дитячий церебральний параліч.

За 10 років Віточка пройшла 14 курсів лікування. Після першого стала спокійніша, почала спати, з"явився контакт з близькими — почала тягнути до них ручки і всміхатися. Після другого курсу змогла довгий час стояти у ходунках, потім почала ходити сама. Зникли прояви агресивності. Зараз Вікторія самостійно ходить, багато і розбірливо говорить, добре співає, дуже любить бувати у православних храмах, особливо на службах у великі свята, коли там багато народу, може себе обслужити. Радісно зустрічається зі співробітниками медичного центру. Стала членом суспільства.


Маленькому Ігоркові не виповнилося і двох років, а батьки змучилися від безсонних ночей, неспокійних днів та відчаю з приводу стану дитини, яка різко відставала у розумовому і фізичному розвитку, не могла тримати голови, сидіти.

Перший сеанс пройшов під акомпанемент плачу, хоча мати тримала на руках дорогоцінний згорток у дитячому пневмоманжеті. Повторний сеанс відбувався у приємній тиші, проте на руках у мами. Після третього сеансу батьки радісно сповістили, що вперше сім"я спала всю ніч. Дитина добре відпочивала і не плакала. Після п"ятого хлопчик став набагато спокійніший, почав усміхатися медичним працівникам, охоче йшов до них на руки, добре став тримати голівку, робить спроби самостійно сідати. Лікування триває. І є надія, що дитина буде і ходити, і говорити.


10-річному Валерикові дуже не поталанило у житті. З трьох років він переніс кілька черепно-мозкових травм, які супроводжував струс мозку.

Спочатку лікували у стаціонарі. Після того у дитини сформувалися стійкі залишкові прояви травмування. Хлопчик швидко втомлювався за будь-якої фізичної чи розумової роботи. Його часто непокоїв головний біль, була погана пам"ять: вірші не запам"ятовував, починав писати на уроках речення і не міг закінчити його вчасно, разом з усім класом.

Протягом двох років Валерик регулярно кілька разів на рік проходив лікування на апараті "Біорегулятор-004М". Останні відвідини медичного центру мали профілактичний характер. Про головний біль зовсім забули. Хлопчик став швидкий, рухливий, усміхнений. Зникли погані оцінки в журналі, вірші вчить сам із задоволенням, а уроки фізкультури почали подобатися і не приносять неприємного відчуття фізичної неповноцінності.

Зараз ви читаєте новину «Бережіть своє майбутнє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути