Ексклюзиви

Весняна зелень шкодить алергікам

— Не треба шукати у свіжій зелені порятунок від усіх хвороб. Вона корисна не завжди. Глисти — це найменша біда, яка буває від таких наїдків, — каже Валентина Шевчук, 56 років, гастроентеролог із Харкова.

— Обережними треба бути алергікам. Для швидкого дозрівання плодів аграрії їх поливають розчинами. Зачасту від ранніх овочів виникають закрепи та здуття живота.

Ці процеси можуть спровокувати гниття в кишечнику, з'явиться неприємний запах із рота. Поступово утворяться камені в нирках.

— Зелень треба замочувати у мисці з холодною водою та сіллю, а овочі промивати в гарячій воді під краном. Не зайвим буде й тернути щіткою. Це все допоможе позбутися нітратів. Найбільше їх у салаті, редисці, зеленій цибулі та кропі. Трохи менше в огірках, броколі, кабачках, капусті та редисці. Найбезпечніші — горох, квасоля, перець, помідори.

Дотримуючись цих правил, можна збагатити організм фолієвою кислотою та магнієм із весняних овочів. Вони також містять чимало вітаміну С, бета-каротину й клітковини. Найбільше їх у шпинаті. Його слід їсти з кисломолочними продуктами. Навесні варто вживати страви з кропиви й щавлю. Вони багаті на клітковину, калій і залізо.

Зараз ви читаєте новину «Весняна зелень шкодить алергікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути