У центрі "Іріс" виявляють катаракту на ранній стадії

Автор: фото надала клініка ”ІРІС”
  Полтавський офтальмолог Тетяна Д’яконова радить перевіряти зір раз на три роки, починаючи з 45-річного віку. Якщо є хронічні хвороби —кожні 12 місяців
Полтавський офтальмолог Тетяна Д’яконова радить перевіряти зір раз на три роки, починаючи з 45-річного віку. Якщо є хронічні хвороби —кожні 12 місяців

Місяць діє акційна ціна на операцію

— Раннє виявлення катаракти чи глаукоми полегшує подальший перебіг післяопераційного періоду і стану пацієнта. Що раніше звертаєтеся, то кращий прогноз, — каже головний лікар офтальмологічного центру "Іріс" Тетяна Д'яконова.

— Якщо хронічних захворювань немає, огляд офтальмолога обов'язковий раз на три роки, починаючи з 45-річного віку. Кожні 12 місяців варто перевірятися людям з підвищеним тиском, діабетом, проблемами щитоподібної залози. Залежно від форми діабету, іноді й частіше — раз на три місяці. Наш лікар після першого огляду дає рекомендації щодо наступного візиту та лікування.

Якщо молода людини має діабет, можуть бути проблеми із зором. В офтальмологічному центрі "Іріс" є обладнання, яке дозволить виявити хворобу на початковій стадії.

— Глаукому все частіше зустрічаємо в молоді, — про­довжує. — А катаракта приходить не тільки до людей пенсійного віку. Буває, звертається людина зі скаргою, що "вчора осліпло око". Насправді, це сталося не вчора, а давно. Нещодавно до нас пацієнт приїхав сам за кермом. А в нього залишилося 5 відсотків зору на обидва ока. Каже, раптово усвідомив, що давно бачить лише силуети. Хочу звернутися до всіх, кому не байдуже здоров'я батьків: приведіть їх перевірити зір. Краще раз пролікувати, ніж вони стануть сліпими. Часто відлік іде на місяці, а то й на тижні.

Хвороби зору можуть бути спадкові. Тож варто турбуватися, якщо хтось зі старших родичів осліп чи має глаукому, катаракту.

— Завжди в дітей з короткозорістю дивимося на діагноз батьків. Бо якщо в них зір –2, то в дитини буде –4. Перед школою деякі батьки перевіряють зір дітям. Більшість помічають проблеми й обстежуються, коли діти вже примружуються. Дистанційне навчання дає навантаження на очі — робота на ближній відстані. У нас є спеціальна програма обстеження для школярів. Лікувальні лінзи PARAGON виробництва Сполучених Штатів Америки — єдині, запатентовані в світі. Їх надягають на ніч і діти отримують 100-відсотковий зір на день, — розповідає Тетяна Вікторівна.

Офтальмологічний центр "Іріс" оснащений найсучаснішим обладнанням для діагностики й лікування очних захворювань, зокрема катаракти та глаукоми.

— Катаракти боятися не варто. Операція безкровна й безболісна. 10 хвилин — і йдете додому. Пропонуємо акційну ціну. Операція зі штучним кришталиком українсько-американського виробництва US-optics коштує 4500 гривень. Все включено: розхідні матеріали, одноразові стерильні інструменти, всі розчини для операційної, кришталик, медичний супровід. А також місяць спостереження після операції. Такого ніде більше немає. Якщо інші кажуть, що ставлять безкоштовно кришталик, то ціна все одно вища за 5 тисяч, бо додатково необхідно придбати розхідники.

Можна обрати кришталики будь-якої фірми. Виробництва Іспанії, Італії, Угорщини, Ізраїлю, Німеччини, США, Греції. Також — мультифокальні лінзи, які не потребують корекції зору окулярами після операції, працюють як для ближньої, так і дальньої відстані.

У центрі "Іріс" можна отримати безкоштовне лікування.

— Безплатно обстежуємо й оперуємо учасників АТО/ООС і батьків, що втратили дітей на війні. Раджу цим людям не зволікати й записуватися на прийом. Ми приймаємо пацієнтів без направлень.

Черг у клініці немає. Завдяки попередньому запису, кожен пацієнт приходить на свій час. Приміщення в офтальмологічному центрі "Іріс" обладнані системою вентиляції, яка подає стерильне повітря. Всі поверхні регулярно знезаражують. Пацієнтам видають одноразові бахіли.

Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тисяч операцій

Крім лікування катаракти, в клініці "Іріс" пропонують ще такі послуги: лазерне й хірургічне лікування глаукоми, терапевтична корекція зору в дітей, лазерне лікування сітківки при цукровому діабеті.

Клініка "Іріс" почала працювати 2016 року. Головний лікар центру Тетяна Д'яконова зробила понад 40 тис. операцій.

Офтальмологічний центр "Іріс" розташований за адресою: м. Полтава, вул. Миколи Дмитрієва, 6д (колишня вул. Володарського, територія Полтавської центральної районної лікарні). Попередньо записатися на консультацію можна за тел.: 0(532) 69 71 70, 0(66) 19 73 031.

Ліц. МОЗ на медичну практику №47 від 28 січня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «У центрі "Іріс" виявляють катаракту на ранній стадії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути