Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 14:11

Віртуальні знайомства шкодять не лише жінкам

Віртуальні знайомства шкодять не лише жінкам
Малюнок: vsyako.livejournal.com

"Мій друг-іноземець кілька років тому розлучився із дружиною. Прожили разом багато років, мають дітей, - розповідає киянин Олексій Волощук, 30 років,.- Чоловік хоче почати нове життя й одружитися знову."

"Загорівся" ідеєю знайти дружину в Україні. Але спілкуватися починає лише в Інтернеті, бо вважає, тільки легковажна жінка не проти знайомитися посеред вулиці. Зареєструвався на сайті міжнародному знайомств. За доступ до анкет дівчат платить немалі гроші, але скільки саме — не каже. Там дівчата — одна другої краще: виглядають наче топ-моделі. Друг з кількома вже бачився, спеціально літав до Києва, та й далі приїздитиме. Каже, в житті "дівчата з Інтернету" зовсім інші. По-перше, не такі красиві, як на фото. А по-друге, мало не кожна зацікавлена в його грошах. Одна просить подарувати їй мобільний телефон, інша — пральну машину. А одна взагалі встала і пішла від нього посеред зустрічі, коли той відмовився оплатити їй візу, щоб вже вона наступного разу приїхала до нього. Ніяк не можу вмовити його знайти собі нормальну дівчину в реальному житті", - скаржиться чоловік.

Столичний психолог Уляна Прокопенко каже, більшість людей закликають поводитися з віртуальними знайомими обережно лише молодих дівчат. Та багато хто забуває, що "небезпека" загрожує й чоловікам. Найчастіше страждають багаті й довірливі, які закохуються лише у зовнішній вигляд жінки.

На сайті знайомств для іноземців за сторінкою спокусливої блондинки чи граціозної брюнетки часто можуть ховатися шахраї, впевнена психолог.

"Випадок, коли дівчина пішла з побачення, коли мова зайшла про гроші, ілюструє дуже схожу ситуацію, - коментує розповідь чоловіка Уляна. - "Цільова аудиторія" інтернет-шахраїв — іноземці та багаті українці, які хочуть знайти дівчину для серйозних стосунків. У розмові має насторожити, коли вас просять надіслати гроші на авіапереліт, на оформлення візи, тощо.

"Раніше люди не мали іншого способу познайомитися, аніж у реальному житті. Зараз завести нового друга чи знайти свого обранця можна, почавши з віртуальної розмови."

Психолог радить стежити за тоном розмови й за тим, як поводить себе віртуальний знайомий чи знайома.

"Якщо тема розмови заходить про гроші, можна задати провокаційне запитання. Наприклад, "Бажаєш приїхати до мене в інше місто? Я подбаю про витрати". Дівчата, які сидять на сайті справді заради майбутнього чоловіка, зазвичай відмовляються. Але якщо отримали позитивну відповідь, скоріше за все, перед вами або легковажна жінка, або та, яка не проти провести дозвілля за чужий рахунок.

При зустрічі не варто соромитися ставити запитання. Про партнера треба дізнатися якомога більше. Питайте, чим займаються батьки, що дівчина робить у вільний час. Хто ким є насправді найкраще покаже лише час і обережна поведінка.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Віртуальні знайомства шкодять не лише жінкам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути