четвер, 22 грудня 2011 06:15

Водорості чистять повітря в квартирі

— Мені подарували вазон, який добре ріс від пилу й тютюнового диму. Він усотував брудне повітря,— каже киянка Вікторія Бобровицька, 37 років.

Вона сім років працює в екологічному будівництві. Водою з обприскувача зволожує вазон, схожий на морські водорості. Рослина має назву нептунус. У природі трапляється лише біля берегів Англії та Японії. Водорість адаптували до життя на суходолі. Вона не потребує ґрунту та поливання. Живе понад 10 років, якщо на неї не потрапляє сонячне проміння. Виділяє в повітря йод і оздоровлює його. Поглинає випромінювання телевізорів та комп'ютерів.

Британські інженери запропонували вмонтовувати у стіни будинків і офісів контейнери із такими рослинами. Морські водорості здатні переробити на кисень 99% вуглецю з повітря.

— У Британії рідко коли бувають морози, тому там водорості не замерзнуть. Повітря у містах очистилося б. Водорості у стінах стали б оригінальною оздобою.

Вікторія дістає фотографії розваленого будинку із глиняного саману. Показує, що каркасом для стін був річковий очерет. За властивостями він відповідає морським водоростям.

— Завдяки очерету хата дихала, зберігала тепло й була надзвичайно міцна. Мій чоловік Андрій допомагав товаришу її розбирати. Ледве повалили. Нові методи, які приходять із-за кордону, часто є оновленою версією прадавніх традицій, їх тепер називають "зеленими" технологіями.

Зараз ви читаєте новину «Водорості чистять повітря в квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути