Ексклюзиви
понеділок, 15 травня 2017 00:06

Відходами з біотуалету удобрюють город

Автор: ФОТО з сайта www.pinimg.com
  Для туристів підходить біотуалет на 12–13 літрів. Трьом людям його вистачить на 25–30 використань
Для туристів підходить біотуалет на 12–13 літрів. Трьом людям його вистачить на 25–30 використань

— Купили на дачу біотуалет. Користуємося, коли їздимо доглядати городину, відпочивати на природі. І дешево — бо не треба платити комунальникам за воду і каналізацію, і зручно, — каже 25-річний Володимир Івченко з Тернополя. — Ставимо у прибудові до веранди, а коли їдемо додому — чис­тимо та зливаємо воду.

Біотуалет виготовлений із пластика. Має два бачки і місце для сидіння посередині. У нижній бачок збираються відходи, у верхній заливають воду.

— Переносні біотуалети бувають більших і менших розмірів, в залежності від того, скільки рідини можуть набирати, — каже продавець 28-річний Микола Пасічний із Чернівців. — Найпопулярніші — коробки-туалети, у зливний бачок яких можна набирати 15 літрів рідини. В нижньому баку таких може збиратися до 30 літрів. Висота, як у звичайного унітазу — 30–40 сантиметрів. Якщо ним користуються двоє, то чистити треба раз на два тижні.

Придбати біотуалет можна в господарських магазинах. Коштує близько 2 тис. грн.

Додатково купують хімікати для дезінфекції.

— Біотуалети зручні тим, що мають спеціальні вставки. Вони захищають від поганого запаху в приміщенні та вбивають бактерії. Це блоки на корпусі, з яких разом із водою надходить дезінфікувальна суміш. Відходи з туалету можна виливати на город, щоб підживлювати його. Є формальдегідні рідини для дезінфекції. Вони ретельно очищають поверхню, але містять речовини, які не бажано, щоб потрапляли у ґрунт. Амонієва та біологічна дезінфекція ідеально перетворюють відходи на компост. Діють завдяки взаємодії з киснем.

Для людей, які бажають застосовувати біотуалет у подорожах, є менші пристрої з невеликим об'ємом баків.

— Для туристів підходить біотуалет на 12–13 літрів. Трьом людям його вистачить на 25–30 використань. Його може очищати навіть підліток. Усе через малу вагу — заповнений нижній бак буде важити близько 14 кілограмів.

Є також біотуалети з додатковими кноп­ками зливу та індикаторами заповнення нижнього баку.

Зараз ви читаєте новину «Відходами з біотуалету удобрюють город». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути