четвер, 21 липня 2011 00:30

Сир замотують у пергамент із цукром

— Твердий сир улітку пліснявіє за добу. Це нормально, бо його роблять із живого молока та бактерій, які продовжують бродити, — каже киянка Ірина Громичко, 48 років. Вона 15 років пропрацювала на молокозаводі.

Щоб сир довше залишався свіжим, його треба правильно зберігати. Найкраще — за температури +3–8°С, вологості 90%. Якщо менше — краї сиру зашкарубнуть.

— Удома всі люблять сир, кожного дня купую. Коли всього за раз не з'їмо, залишки складаю на нижню полицю холодильника. Якщо покласти вгорі, перемерзне і кришитиметься. Залишити у пластиковій коробці чи шафці на дверцятах холодильника — задихнеться.

Щоби продукт не висихав і не набирався запахів, Ірина загортає його в  алюмінієву плівку або пергаментний папір. Підкладає кілька кубиків рафінованого цукру. Він вбирає зайву вологу.

— Моя баба тримала трьох корів, кисле молоко збирала і відігрівала. За тиждень назбирувала до 10 кілограмів творогу. Холодильника не мала, то складала творог у баняки і заливала сироваткою. Щоб спасти прикислий сир, на ніч заливала його свіжим молоком. Уранці ніхто не відрізнить, що він був попсований. Так усі баби на базарі роблять.

Зараз ви читаєте новину «Сир замотують у пергамент із цукром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути