понеділок, 01 січня 2018 05:06

Сніг із даху прибирають сапкою або сачком

— Якщо ви живете в приватному будинку — чистка даху від снігу не викличе великих труднощів, — упевнений Микола Гайдук, 63 роки, із Запоріжжя. — Для цього досить вигото­вити кілька нехитрих пристосувань.

У вас, напевно, є сапа. Її лезо треба закрити пластиковою або дерев'яною накладкою. Потім подовжити рукоятку. Це можна зробити шматком алюмінієвої трубки. Підійде й довгий дерев'яний держак. Цим інструментом акуратно стягуємо на себе сніг із даху. Важливо стояти на достатній відстані. Щоб вас не накрило.

Замість леза сапи можна взяти частину листа профнастилу чи бляшанки.

— Для іншого інструменту знадобиться сталевий дріт. Із нього роблю прямокутник зі сторонами 30 на 20 сантиметрів або 40 на 30. Згинати потрібно таким чином, щоб обидва кінці зійшлися до середини. Виходить прямокутний каркас для сачка. Примотую його до держака, прикріплюю до дроту щільну клейонку. Її вирізаю завширшки, як сторона прямокутника, завдовжки — півтора-два метри.

Пристосування рухають по даху так, щоб шари снігу проходили через сачок. Вони потрапляють на клейонку і вільно скочуються вниз. За кілька проходів можна прибрати з покрівлі весь сніг.

— Як немає бажання щось робити власноруч, можна придбати готовий інструмент. Він нагадує загнуту лопату для снігу з телескопічною рукояткою. Її легко підняти до рівня даху.

Зараз ви читаєте новину «Сніг із даху прибирають сапкою або сачком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути