— Перепелів тримаю заради яєць. П'ємо їх натщесерце всією сім'єю. Щоб була користь, їх слід вживати хоча б місяці три поспіль, по п'ять штук дорослим і два-три дітям, — каже харків'янин 43-річний Петро Олексієнко. — Світло має бути 18 годин на добу, тепло — мінімум 15 градусів. Тоді несуть по 25–30 яєць на місяць. Починають за 35–40 днів від народження. Після року несучість падає.
Обігрівач та люмінесцентна лампа — обов'язкові при вирощуванні цих пташок. І спокій. Бо через шум хвилюються, не хочуть нестися.
Чоловік змайстрував для них клітки заввишки 25 см, завширшки — 50 і метр завдовжки. Замість дна — сітка. Так послід падає на підставку, і у клітці завжди сухо.
— Цього простору вистачить для сотні. Треба, щоб було тісненько, бо гулятимуть і не нестимуться. Самців і самочок тримаю окремо. Раз на три дні влаштовую їм побачення на півгодини.
Коли у приміщенні задушливо — хворіють. Тому час од часу його провітрюють. Пильнують, щоб не було протягів. Іноді зволожують повітря пульверизатором.
Годує комбікормами. Купує їх у спеціалізованих магазинах. За місяць перепілка з'їдає кілограм суміші.
Коментарі