понеділок, 08 січня 2018 00:26

Віконну шибку утеплюють прозорою плівкою

— Щоб зберегти вдома більше тепла, не обов'язково ставити нові вікна. Достатньо наклеїти плівку на шибку, закріплюючи феном, — говорить 51-річний Олексій Міхно з міста Бердичів Житомирської області. — Через вікна виходить 30 відсотків усього тепла з будинку. Тому скільки не пали батареї чи грубу, тепліше від цього в приміщенні не стане. А це — гроші.

Плівка виготовлена з поліестеру. Пропускає світло і зберігає тепло всередині кімнати. Вона тонка, але працює як додаткове скло. При цьому створюється ефект термоса.

— Так можна скоротити втрату тепла через шибки та підвищити температуру в приміщенні на 4 градуси.

З вікна знімає дерев'яні штапики і виймає скло. Чистить від бруду та пилу. Наносить туди смужку силікону. Встановлює скло на місце і знову закріплює його штапиками. Спочатку утеплює віконні рами герметиком — силіконом. Його вприскує шприцом у формі пістолета. Приставляє шибки на місце і на скло клеїть плівку з поліестеру.

— Вона хоч і здається тонкою, насправді робить скло міцнішим. Якщо його стукнути, воно не ­розлетиться на дрібні шматки, а триматиметься купи.

Миє та знежирює скло спиртом. У стики рам кладе поролон. На віконну раму приклеює двосторонній скотч. Відміряє і відрізує потрібний розмір плівки на одну шибку. Приклеює її на скотч по всьому периметру віконної рами. Вмикає фен і теплим повітрям розгладжує матеріал по склу.

— Якщо плівка десь порвалася, не треба все робити заново. Необхідно лише місце розриву заклеїти скотчем. На літо плівку не знімають.

Зараз ви читаєте новину «Віконну шибку утеплюють прозорою плівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути