Ексклюзиви
понеділок, 21 січня 2019 05:30

Навіс для авто будують із металу

— На дачі маю хороший і надійний гараж. Але зробив для авто ще й навіс. Це зручно. Якщо треба протягом дня з дому виїжджати, не доведеться гнати машину в гараж на кілька годин. Лишаєш надворі, а там хай що завгодно: сніг, дощ або град лупить. Під навісом авто в безпеці, — каже одесит Олег Кошовий, 49 років.

Навіс — це конструкція з каркасу й покриття. Ідеальним матеріалом для будівництва першого є металеві труби. Піді­йдуть також дерев'яні бруси. Однак перший варіант — практичніший, бо в дерев'яного вік служби коротший.

— Покриття можна зробити з чого завгодно. Це може бути тканина ПВХ, шифер, черепиця чи полікарбонат. Окрім того, знадобляться бетонні блоки. Вони служитимуть опорами для каркасу й не дадуть вітру перекинути навіс, — каже майстер 56-річний Василь Солов'як із Харкова.

Бетонні блоки можна придбати готовими. Опорні стовпці до них приєднати просто. Для цього знадобляться кронштейни й кути для кріплення. Або замість бетонних блоків викопати ями завглибшки майже 1 м, вставити в них опорні стовпці й залити бетоном.

— Відстань між стовпцями має бути максимум 1,5 метра. Самих стовпців — не менш як чотири. Довжину навісу слід розрахувати залежно від габаритів авто. Якщо завдовжки воно сягає 4 метрів, то навіс слід робити 5.

Висота навісу повинна становити не більш як 3 м. Якщо конструкція буде надто висока, під неї можуть потрапляти "косі" опади. Ширину навісу можна розрахувати відповідно до довжини: якщо остання 5 м, то ширина має бути 2,5.

— Покриття на каркас слід укладати з напусками. Робити їх треба з усіх боків. Це забезпечить надійний захист авто від опадів і сонячних променів.

Зараз ви читаєте новину «Навіс для авто будують із металу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути