середа, 02 квітня 2008 17:53

На весну модний бірюзовий макіяж

Автор: фото: REUTERS/Sukree Sukplang
  Щороку в таїландському місті Патайя проходить конкурс краси серед трансвеститів. Перед початком шоу чоловікові зробили жіночий макіяж — виразно підкреслили очі та прикріпили декоративного метелика
Щороку в таїландському місті Патайя проходить конкурс краси серед трансвеститів. Перед початком шоу чоловікові зробили жіночий макіяж — виразно підкреслили очі та прикріпили декоративного метелика

"Нову весняну партію декоративної косметики завезли зо два тижні тому, — каже Тетяна Удут, 19 років, продавець-консультант магазину "ДЦ" біля столичного метро Лук"янівська. — Кольори зовсім інші, ніж були минулого сезону", — запевняє жінка.

Весною буде модно фарбувати очі стальним, бірюзовим, темно-коричневим та чорним. Тіні для повік таких відтінків пропонують і дорожчі косметичні фірми — "Діор", "Ланком", "Буржуа" (65–200 грн), і дешевші — "Люміне", "Міс Сіксті" (30–80 грн).

Тетяна Удут вважає, що дешевша косметика не гірша за дорогу. Розрекламований товар завжди дорожчий, жінки чимало платять тільки за бренд. Продавець каже, недавно в Україні з"явилася косметика іспанської фірми "Нінеллі". Її купують охоче. Якість як у "Діор", а ціна — втричі нижча.

— Однак не варто купувати косметику на вуличних розкладках та базарах. Від постійного перепаду температур хімічний склад її може змінитися, тому тіні й туш скатуються на шкірі, — говорить Аліна Жакі, 21 рік, консультант із декоративної косметики київського магазину "Космо".

За словами Жакі, на весну жінки розкуповують олівці для очей темно-сірого та темно-зеленого кольорів.

— Ці кольори популярні в нинішньому сезоні. М"які олівці на восковій основі можна використовувати як тіні. А ще у магазин майже щотижня завозять бузковий та темно-бордовий лак для нігтів. Їх розбирають шаленими темпами.

Любов Марушкіна, 27 років, працює візажистом на знімальному майданчику.

Якість як у "Діор", а ціна — втричі нижча

— Іноді підхалтурюю — роблю макіяж нашим зіркам для концертів, — розповідає жінка. — Модний колір весни — бірюзовий.

Любов додає, що макіяж слід підбирати до загального тону одягу.

— Якщо й одяг, і макіяж в одній кольоровій гамі, тоді риси обличчя та вбрання жінки виглядають ефектніше. Але косметичні засоби мають не змінювати, а підсилювати натуральний колір обличчя, губ та брів, — веде далі Марушкіна. — Тому яскраві кольори треба вибирати для вечірнього, а не щоденного макіяжу.

Чіткі лінії олівця для очей Марушкіна радить розтушувати до напівпрозорого кольору. А щоб очі здавалися виразнішими, на зовнішні кутики варто наносити світлі, пастельні тіні.

— Колір рум"ян на весну бажано вибирати персикового відтінку, — каже візажист.

Перед купівлею косметики Любов радить пробувати колір не на долоні, як зазвичай пропонують у магазинах, а на губах, очах чи бровах.

Тональний крем можна змішати зі зволожувальним

Візажист Любов Марушкіна каже, що весною шкіра обличчя має нерівний колір. Для гарного вигляду слід користуватися тональним кремом. Жінки, які не надто люблять цей засіб, можуть змішувати його зі зволожувальним кремом один до одного. Жирний та живильний креми не підійдуть. Вони закупорюють пори.
— Суміш треба нанести на очищену шкіру, — пояснює візажист. — Колір обличчя лишається природним, а недоліків шкіри не видно.

Зараз ви читаєте новину «На весну модний бірюзовий макіяж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути