четвер, 22 березня 2012 00:00

На балконі облаштували спортзал і робочий кабінет

Автор: фото З САЙТА www.liveinternet.ru
  На заскленому балконі облаштовують додаткову кімнату. Ставлять лавку чи крісла, стіл із комп’ютером, дитячі гойдалки
На заскленому балконі облаштовують додаткову кімнату. Ставлять лавку чи крісла, стіл із комп’ютером, дитячі гойдалки

Киянка Світлана Афанасієнко, 35 років, робить ремонт у двокімнатній квартирі. Найперше замінила вікна на металопластикові. Також засклила балкон.

— Тепер така красота. Подивилася по фотографіях, як старі рами убого виглядали. За вікна у кухні та кімнатах разом із балконними фрамугами і дверима заплатила 8 тисяч гривень. Це чоловіковий знайомий має фірму з металопрофілей, то установлював свою продукцію.

У сонячні дні у квартирі стає спекотно. Світлана відкриває балконні двері та фрамуги, щоб напустити свіжого повітря.

— Із кімнати видно обдерті бетонні стіни балкона. Білити не хочу, бо треба буде утепляти. Мрію закуповувати з осені яблука ящиками і тримати взимку на балконі. Чоловік планує обшити стіни вагонкою. Дерев'яна дорога не пасує до білих вікон. Мабуть, купимо пластикову й запросимо майстра.

Обшивати балкони пластиковою вагонкою неекологічно, вважає столичний дизайнер інтер'єру Юлія Котлярова, 31 рік. Матеріал легко займається навіть від малої іскри.

— Пластикова вагонка зараз дуже популярна. Є будь-яких кольорів. Але виглядає надто стандартно, некрасиво. Краща — дерев'яна. Можна також вкрити балкон рельєфною штукатуркою, вона зараз у моді. Її наносять валиком або шпателем. Можна давати волю фантазії і придумувати будь-який малюнок. Наприклад, гребінцем малюють полоски.

Така штукатурка зазвичай білого кольору, але можна додавати фарбу. Коли висохне, покривають лаком. Поверхня не стирається, малюнок лишається об'ємним. Таку стіну не дряпає кішка.

— Коли була малою, мама на балконі на третьому поверсі влаштувала мені ігрову кімнату. Поставила скриню з ляльками, постелила вовняного килима. У теплу погоду я гралася на сонці, — розповідає тернополянка 25-річна Ярослава Гунь. Вона викладає на курсах дизайну помешкань у Києві. — Тоді зрозуміла, що на балконі можна й жити.

Має квартиру в новобудові. Облаштувала у ній два балкони. На тому, що виходить із вітальні, прибила полиці для в'юнких рослин. Біля внутрішньої стіни поставила лавку зі спинкою. До зовнішньої приладнала відкидний вузький стіл.

— На підлогу постелила гуцульський ходнік. Це доріжка з візерунками. На лавку накинула плед. Увечері після роботи сідаємо з чоловіком й п'ємо каву. Здосвіта свіжо і пташки співають, то здається, що вийшла надвір у селі й сіла дихати на призьбі.

На іншому балконі у кутку поставила комп'ютерний стіл із поличками до стелі. На ньому — ноутбук. Фрамуги закрила жалюзі, щоб сонце не світило на монітор.

— Аби стілець на коліщатах вільно їздив, підлогу застелила лінолеумом. З іншого боку балкона шведська стінка, щоб чоловік підтягувався. За нею — вбудовані полиці для гантелей та гир. Так чоловік має спортзал і робочий кабінет.

Вазони ховають від сонця

— Сусідка попросила розвести їй на балконі города, — говорить Ярослава Гунь. — Першим ділом повідкривала їй фрамуги, бо від сонячного проміння через скло листя спікається. На підлогу поставила глибокі дерев'яні коробки із піддонами. Насипала у них ґрунтову суміш, посіяла огірки. Позабивала кілки, до стелі натягла мотузки. Поряд поставила ослін.На полицях у глибині балкона ставлять вазони. Так їх ховають від сонця.

Зараз ви читаєте новину «На балконі облаштували спортзал і робочий кабінет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути