понеділок, 12 березня 2018 00:30

Килим чистять за допомогою тирси

— Майже в кожній квартирі є килими. Їх треба чистити систематично, інакше набиваються пилом. А робити це правильно не кожен уміє, — каже 46-річна Аліна Кожедуб, директор хімчистки в Запоріжжі.

Радить чистити килим до підмітання підлоги за допомогою пилососа.

— Спочатку опрацьовуємо виворіт. Потім лицьову сторону. Скручуємо в рулон. Але занадто часто чистити пилососом килим не можна. Особливо новий. Не частіше, ніж раз на тиждень. В інші дні — м'яким віником. Не варто використовувати волосяні жорсткі щітки. Вони можуть пошкодити ворс.

Узимку чистять снігом. На ньому розстилають килим виворотом до низу. Присипають снігом. Протирають щіткою чи віником зі стебел сорго.

— Великі важкі килими важко виносити на двір. Тому їх доводиться чистити в приміщенні. Добре вбирають пил спитий чай або злегка зволожена тирса. Їх тонкий шар розподіляють по всій поверхні килима. Потім змітають віником починаючи з центру. Чистять завжди за напрямом ворсу.

Двічі на рік килим можна вичистити нежорсткою волосяною щіткою. Її слід змочити водою з нашатирним спиртом. У літр води додають 2 ст. л. нашатирного спирта. Після чищення килим протирають насухо чистою ганчіркою.

— Жирові плями видаляють із килима за допомогою крейди чи тальку. Зверху крейди кладуть м'який папір. Проводять теплою праскою. Коли на папері з'являються сліди жиру, його замінюють новим.

Зараз ви читаєте новину «Килим чистять за допомогою тирси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути