Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2010 19:27

Кава з перцем рятує від застуди

— Я кавоманка з 20-річним стажем, — розповідає львів"янка Марія Нерпик, 37 років. — Купую тільки в зернах. Люблю арабіку, тому що вона ароматніша від робусти і має м"який смак із кислинкою. Ранкову каву п"ю без добавок. Варю у мідній турці. Дві ложки заливаю холодною водою, розмішую з цукром.

Важливе правило — дати каві спокійно закипіти. Мішати не треба.

— Коли піднімається пінка, відводжу турку убік. Так роблю тричі, переливаю у горнятко. Аби фус швидко осів, кидаю кубик льоду. Чим дрібніше змелені зерна, тим краще і швидше вони запарюються.

— А мені подобається, коли мама варить каву з карамеллю, — каже донька Марії 17-річна Наталія. — Розтоплює у турці цукор, всипає каву і додає води. Такий класний аромат по усій квартирі.

Добре тонізує кава з перцем. У родині Нерпиків п"ють її не пізніше, ніж за 5–7 год. до сну. Рятуються таким рецептом від застуди.

— Варю каву з ложкою цукру. Додаю по дрібці солі та перцю чилі, трохи масла, і ще раз доводжу до кипіння.

Зараз ви читаєте новину «Кава з перцем рятує від застуди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути