Ексклюзиви
середа, 14 листопада 2007 14:54

Із улюбленого знімка можна зробити пазл

З розвитком цифрового фото салони та майстерні пропонують споживачеві чимало нових послуг. Наприклад, у магазині фотопослуг "Коніка", на станції метро Лук"янівська в Києві, можна замовити фотопазли. Що буде зображено на фігурних частинках, замовник обирає сам.

— Треба принести фотографію у цифровому форматі, — каже кароока брюнетка, що приймає в магазині замовлення клієнтів. — Підійде навіть фото, відскановане з плівки.

Знімок може бути кольоровим або чорно-білим. Такі пазли виготовлять за три дні.

Киянка Анжела Сопіт, 31 рік, платить 99 грн і забирає упаковку.

— Я купила це своєму похресникові Олежику на день народження, — жінка розмовляє російською. — 19 листопада йому виповниться шість років. Цього літа куми з малим їздили на відпочинок до Євпаторії. Олега подорож дуже вразила. Він уперше побачив море. Згадує досі. Фотографії ми мали вдома. Вирішила зробити пазли на згадку.

Про таку послугу жінці розповіла подруга. Вона подарувала пазли Анжелиному синові.

— Ту коробку формату А3 ми збирали всією сім"єю. Там було наше спільне фото — син, я, чоловік і наш собака. Ото була забава! — сміється жінка, — На два вечори! Малий уже навчився, тепер за годину збирає сам.

Сопіт вважає, що такий подарунок — добра іграшка, це розвиває дитину.

Коробка пазлів формату А4 у "Коніці" коштуватиме 59 грн.

Робимо маленькі листівки з фотографій

— Робимо ще маленькі листівки з фотографій, — перелічує послуги салону продавець. — Розміром 5 на 10 сантиметрів коштуватиме 5 гривень. Календар 30 на 20 зі звичайним фотозображенням — від 20 гривень. Якщо клієнт хоче, щоб над календарем попрацювали у фотошопі — послуга обійдеться дорожче. Максимальна ціна на однолистовий календар — 80 гривень.

У фотосалоні "Фотомеджік" на столичній вул. Горького, 180 переносять на футболки цифрову фотографію.

— Краще робити замовлення на нашій футболці, — радять працівники салону. — Тоді картинка буде не у вигляді гумової наклейки, а нанесена фарбою. Таке роблять тільки на майках білого кольору. Зображення може бути кольоровим або чорно-білим. Маємо в асортименті розміри — від найменшого S до великого ХXL.

Замовлення можна забирати за два дні. Це коштує 78 грн (48 грн футболка, 30 грн — малюнок).

На столичному майдані Незалежності є фірма "Поліпринт". Там таку саму послугу роблять за годину у присутності клієнта. Зображення на футболці коштуватиме від 55 до 85 грн. Білий відбиток на кольоровій бейсболці — 45 грн. Кольоровий — 55 грн.

Із новинок фотомагазину "Цифра", що на Львівській площі, — італійські металеві ковані рамки для фотографій. Коштують 120–210 грн.

— Пропонуємо на фото зробити напис типу "Наша сім"я відпочиває на морі". 10 на 15 сантиметрів із написом коштує 1,7 гривні.

Чорно-біла плівка коштує від 17 гривень

— У нас часто замовляють чорно-білі фото, — каже Андрій Сікало, 37 років, з фотосалону "Візіон-студіо", що на столичній вулиці Урицького. — Для фотографів продається професійна чорно-біла плівка фірм "Кодак" та "Фуджі". Коштує 17–20 грн.
Фотографують на таку, каже чоловік, частіше професійними фотоапаратами та апаратами старого зразка "Сокол" та "Зеніт". Фотографії роблять найбільшого розміру — 30 на 45 см. Друк одного такого зображення коштує 14 грн.

Зараз ви читаєте новину «Із улюбленого знімка можна зробити пазл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути