понеділок, 08 квітня 2019 00:26

Інфрачервону підлогу легко монтувати під плитку

Автор: WWW.VIKNA.IF.UA
  Із теплоюа підлогою, можна обійтися без батарей або поставити невеличку. Тепле повітря йде догори, прогріває рівномірно
Із теплоюа підлогою, можна обійтися без батарей або поставити невеличку. Тепле повітря йде догори, прогріває рівномірно

— Два роки тому переїхали в приватний будинок. Його площа становить 60 "квадратів". Три кімнати, кухня, санвузол і веранда. Все, крім веранди, обігрівалося старим котлом. Він великого тепла не дає, а добряче накручує "куби", — каже 56-річний Віктор Дмитренко з села Мала Яблунівка Смілянського району на Черкащині. — Рахунки присилають "добротні". Нам цього року субсидії не дали, бо прописані дочка з зятем. Хоч живуть у Києві. Тому й доводиться економити на опаленні.

— Восени терпіли, скільки могли, — продовжує. — Спали з пляшками з гарячою водою. Залу закрили, і там від сирості появилася пліснява. В січні почав шукати альтернативу. Читав по різних форумах поради, як люди викручуються з обігрівом житла. Багато хвалилися, що добре виручає тепла інфрачервона підлога. Я теж зробив у залі та кухні. Гроші дали діти. Влітку плануємо прокласти в спальні. Веранда залишиться без тепла. Взимку використовуємо, як холодильник.

Інфрачервона підлога — це система нагрівання від спеціальної плівки.

— Опалювальна інфрачервона плівка — одне з нововведень в обігріві приватних будинків і квартир. Із всіх обігрівачів вона найекономніша. Плівка досить гнучка, надміцна, витримує механічні пошкодження. Інфрачервоні хвилі позитивно сприймаються людиною. На відміну від інших систем опалювання, таке не пересушує повітря і знищує грибкові бактерії. Тепло від інфрачервоної підлоги нагріває не лише підлогу, а й меблі та речі. Монтаж простий. Не вимагає спеціальних навичок і умінь, — говорить продавець будівельного магазину 35-річний Олег Тарасюк.

Конструкцію монтують під будь-яке покриття — ламінат і плитку.

— Якщо є дерев'яна підлога, можна її не зривати. На неї спочатку стелять підкладку із фольги. Поверх — рулон з інфрачервоною плівкою. Далі накривають плитами ДВП. Їх можна не закріплювати. За рахунок підкладки з фольги вони не будуть "грати". І поверх плит застеляють лінолеум. На стандартну залу в 18 квадратних метрів вистачить 10 "квадратів" інфрачервоної плівки. Разом з усім "начинням" обійдеться в 3 тисячі гривень, — продовжує Тарасюк.

Швидкість прогріву підлоги з інфрачервоною плівкою становить від 5 до 40 хв.

— Під меблями прокладати інфрачервону плівку не варто. До нагрівача підключають терморегулятор. Вони є двох видів: механічний і програмований. Температуру підлоги виставляють на регуляторі — максимум 40 градусів або мінімум кімнатну. Завдяки цьому, вона не нагріватиметься більше. Для відстеження температури застосовують виносний термодатчик на дроті. Комусь достатньо погріти погодинно. А хтось запросто може інфрачервоним теплом обігрівати житло всю зиму. За годину воно бере 600 ват. А якщо ще дома стоїть двотарифний лічильник, то й економія відчутна, — каже Олег Тарасюк.

Гарантію на інфрачервону плівку дають на 15 років.

— Там, де є тепла підлога, можна обійтися без батарей або поставити невеличку. Тепле повітря йде догори, прогріває рівномірно. Захотів — додав градус чи збавив. Із водяною теплою підлогою так не вийде. Якщо вона підключена до центрального опалення, то це залежність. Суцільно закладати інфрачервоною плівкою підлогу не обов'язково. Можна вибирати холодні чи вогкі зони. Наприклад, ванна кімната, коридор, веранда. Добре мати підігрів, де підлога з керамічної плитки.

Постійна температура в приміщення важлива для здоров'я старших людей і малюків. Щоб було не вище 20 градусів і ноги в теплі. Для цього ідеально підходить тепла підлога, — говорить Олег Тарасюк.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервону підлогу легко монтувати під плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути