понеділок, 16 вересня 2013 00:45

Інфрачервоні обігрівачі гріють за принципом сонячного променя

Автор: фото з сайта www.obogrev21.com.ua
  Настінний інфрачервоний обігрівач зовні нагадує картину або велику фотографію, не псує інтер’єру кімнати
Настінний інфрачервоний обігрівач зовні нагадує картину або велику фотографію, не псує інтер’єру кімнати

У будівельних магазинах з'являється все більше інфрачервоних обігрівачів — сучасного методу обігріву приміщень, що не потребує дозволів, димарів, труб, додаткової вентиляції. Вони економніші за газове опалення.

Інфрачервоні прилади — обігрівачі, які нагрівають довколишні предмети за допомогою випромінювань частотою 6-20 мкм. Це так звана довга хвиля. Людський організм сприймає її комфортно, бо випромінює такі самі. Аналогічно, за принципом інфрачервоних хвиль, сонце обігріває землю. А та, відповідно, прогріває атмосферу.

Кожен спостерігав, що морозного сонячного дня всі металеві предмети гарячі, хоч температура повітря нижче нуля. Причина в тому: інфрачервоному промінню, що йде від сонця, не потрібен посередник у вигляді повітря. Так само влаштовані інфрачервоні обігрівачі. Цим вони принципово відрізняються від звичних тенових, тепловентиляторів і конвекторів, які спочатку нагрівають довколишнє повітря, що поступово передає тепло людям.

Основою обігрівачів торгової марки ТРІО є карбонова нитка, яку досі використовували лише в космічній галузі. Вона нагрівається миттєво й одразу починає віддавати тепло предметам у кімнаті, а не повітрю. До того ж карбон — не метал, тому шкідливе електромагнітне поле у приміщенні відсутнє.

Все це дає взимку комфортний і дешевий домашній затишок. Приміром, інфрачервона настінна панель потужністю 400 Вт коштує близько 300 грн, обігріє приміщення площею до 15 "квадратів". Щоб таку кімнату нагрів конвекторний обігрівач, його потужність має сягати щонайменше 1,5 кВт, тобто у 3,5 разу більше споживатиме електроенергії.

Технологія інфрачервоних приладів запатентована й сертифікована на території України. Їх ставлять на дачах, в офісах, будинках, квартирах, гаражах, торгових кіосках. Можна використовувати такі обігрівачі й просто неба.

 

Якщо обігрівачі вас зацікавили, можете зайти на сайт торгової марки ТРІО www.obogrev21.com.ua. Там про них дізнаєтеся більше та замовите. Бажану інформацію можна отримати за телефонами 0(50) 456 91 46 та 0(97) 979 12 02.

Зараз ви читаєте новину «Інфрачервоні обігрівачі гріють за принципом сонячного променя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути