четвер, 25 листопада 2021 00:20

Фактурну штукатурку фарбують після висихання

— Про фактурну штукатурку багато хто мріє, бо це ознака розкоші. Але люди із середнім доходом теж можуть мати таке покриття стін. Для цього потрібна якісна шпаклівка і терпіння, — розповідає Максим Горбулич, 47 років, майстер із Хмельницького.

Перед тим як рівняти стіни, чистить їх від шпалер чи фарби. Потім робить пробні мазки, щоб визначитися, як виглядатиме штукатурка на стінах. Для цього слід купити шпатель чи валик. Або ж використати гребінь із рідкими зубцями, шматок решітки чи хвилястого пластика. Можна взяти зім'яту клейонку або круглий пензлик для фарбування розміром із кулак. Ним зручно робити закручені візерунки. Тренуватися можна, доки шпаклівка не висохла. Потім буде важко шпателем вирівняти затверділу масу.

— У кого нерівні стіни, радив би робити крупний малюнок. Він відтінить погрішності поверхні. Її не треба буде так рівняти, як при дрібному візерунку. Не варто всі стіни робити фактурними. На це багато часу йде і має наляпистий вигляд. Краще виділити одну кімнату в будинку або тільки стіну.

Після вибору орнаменту штукатурки­­ на пробному місці очищує його і ґрунтує стіни. Це захистить від появи грибка й допоможе краще прикріпитися шпак­лівці. Її наносить на стіну гладким шпателем. Коли почне твердіти, зверху дає ще шар — уже з візерунком. Він і перетворює її на фактурну штукатурку. Залишає висихати на два-три дні. Потім фарбує водо­емульсійною чи акриловою фарбою.

— Щоб малюнок мав рельєфніший й благородніший вигляд, додаю при фарбуванні перламутровий пігмент, — каже Горбулич.

Зараз ви читаєте новину «Фактурну штукатурку фарбують після висихання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути