понеділок, 10 червня 2019 00:56

Для сонячних вікон обирають штори двох кольорів

Автор: www.kh.ua
  Модні штори в стилі провансу — тканина у квіти. Їх купують для спальні, вітальні та кухні
Модні штори в стилі провансу — тканина у квіти. Їх купують для спальні, вітальні та кухні

— До вибору штор треба ставитися ретельно, — розповідає 52-річна Наталія Антоненко, власниця магазину в Черкасах. — Потрібно враховувати розміри, щоб гарно виглядало по висоті і ширині. Для літніх штор використовують атлас, ажур, віскозу, вуаль, бавовну чи шифон. Вони забезпечать гарний повітрообмін і не так вигорають від сонця. У літньому дизайні здебільшого переважають зелені та сині кольори.

— Модні штори в стилі провансу — тканина і квіти. Їх купують для спальні, кухні. З великими квітами на мале вікно не підійдуть. У дитячу кімнату найкраще брати із зображенням тварин і в спокійних тонах. Я завжди кажу, що перед покупкою у голові має бути "картинка". Якщо клієнт не розуміється, бо є великий вибір кольорів і різна якість, то краще користуватися порадою спеціаліста.

Штори підбирають під шпалери, меблі чи колір дверей.

— Для вікон, що виходять на сонячну сторону модно комбінувати два кольори. Темний — у куток, а світлішими закривають вікно. Такий тандем виглядає красиво як вдень, так і вночі. І штори двох кольорів можна моделювати, як трансформер: призібрати, перекидати одну через іншу. До темно-сірих або чорних підійдуть червоні, сині, молочні та білі. Модне поєднання бірюзи з коричневим тоном. На сонячну сторону краще брати з підкладкою. Якщо це коричневого кольору, то підкладка може бути золотиста чи жовта. На сонячну сторону раджу вішати штори — від вікна, а поверх — тюль. Інакше останній "згоратиме", не залежно від його якості. А дешевий ще й виділятиме неприємний запах, — говорить Наталія Анатоліївна.

На стандартну довжину карниза в 3 м слід набирати подвійну ширину.

— Тоді штори виглядатимуть по-багатому. Якщо для когось по грошах виходить дорого, раджу мінімум 4,5 метра. Довжину для зали чи спальні завжди рекомендуємо 1 сантиметр від підлоги. Щоб штори лягали на неї — це має бути ідеально чисте приміщення. Виріб слід обирати з м'якої тканини. Груба не викладатиметься гарно, а "стоятиме". Для дитячої — 5 сантиметрів від полу. Якщо закотиться під вікно іграшка, щоб дитина її бачила. А не шукала в шторах і обірвала їх із карнизом. Для кухні може бути така сама довжина, щоб без проблем могли помити підлогу. Але часто купляють штори до підвіконня чи готові "арки", — каже Наталія Анатоліївна.

Вибір тюлі також важливий. Модно вішати темний тюль і світлі штори.

— До білого чи молочного підходять усі кольори. Але я рекомендую молочний. Він нарядніший, ніколи не вигорає на сонці. До нього пасує будь-який колір штор. Із білим складніше. Раджу враховувати контрастність. Якщо шпалери бежеві чи молочні, то білий тюль переважатиме. На своєму фоні зробить шпалери "брудними". Тюль краще брати щільний. Від нього буде світліше, як удень, так і ввечері. А "прозорий" на вікні "розчинятиметься". Тюль варто купувати теж подвійної ширини. У деяких випадках ми пропонуємо втричі більше, — говорить Наталія Антоненко.

Зараз ви читаєте новину «Для сонячних вікон обирають штори двох кольорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути