понеділок, 03 грудня 2012 06:30

Дачу вигідно опалювати інфрачервоним обігрівачем

— У нас під Черкасами є дача. Проводимо там ціле літо. Взимку їздимо по картоплю та консервацію. Хоча хотілося б відпочивати за містом і протягом року, але на дачі холодно. У нас там звичайна груба. Топити її дровами — ніякого задоволення. Розпалиш узимку, а вона димить, — розповідає 62-річний Володимир Левченко з Черкас.

Його знайомий торік поставив на дачі два інфрачервоні обігрівачі, у спальні та на кухні. Будинок новий, пічки немає.

— Я купив такий обігрівач у залу. Нагріває дуже швидко. І головне, що прилад не боїться перепадів напруги. Ми плануємо гуляти Новий рік на дачі, — каже Володимир Іванович. — Хочемо придбати ще чотири обігрівачі — в спальню, кухню, ванну й коридор. Зможемо приїжджати з онуками на шкільні канікули. Електроенергії обігрівач накручує небагато. Вдень виставлятимемо меншу температуру. А вночі, коли тариф менший, будемо включати на повну потужність. Такий обігрівач економніший, ніж якби топити дровами чи газом.

Дія інфрачервоного обігрівача подібна до сонячних променів. Він спочатку віддає тепло предметам. Від них нагрівається повітря.

— Це дозволяє рівномірно розподіляти тепло в приміщенні, а не скупчувати його під стелею. Підлога на один-два градуси тепліша за повітря. В кімнаті стає тепло одразу після вмикання обігрівача, — пояснює експерт з інфрачервоного опалення Роман Бовкун. — Хвилі, які він випромінює, людський організм сприймає як свої, поглинає. Завдяки цьому покращується імунітет. Вони не спалюють кисень. На відміну від теплоконвекторів, інфрачервоні обігрівачі працюють безшумно, пожежобезпечні. Їх кріплять на стелю. Тому дитина об такий не обпечеться.

Є інфрачервоні обігрівачі різної потужності. Їх установлюють в офісах, саунах, спортзалах, цехах і церквах. Важать в середньому 3 кг.

Зараз ви читаєте новину «Дачу вигідно опалювати інфрачервоним обігрівачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути