понеділок, 18 січня 2016 07:40

Бішофіт розтоплює лід за 15 хвилин

— Цього року замість солі з піском уперше застосували нову суміш, — каже майстер з озеленення Київзеленбуду 25-річна Ольга Хоменко. Керує працівниками, які посипають доріжки в столичному парку "Деснянський". — Бішофіт не роз'їдає тротуари і взуття. Також використовуємо його, як добриво для дерев.

Бішофіт — кристалічна магнієва сіль. Схожий на сніг. Комунальники розкидають його по тротуарах. Через кілька хвилин лід тане й трактор чистить дорогу.

— Сіль окислює ґрунт. Потім на ньому не ростуть дерева й трава, — продовжує Ольга. — Щороку мусимо завозити землю й садити новий газон. Також люди скаржилися, що від солі з'являються опіки на лапах собак, коли їх вигулюють у парку. Тому шукали суміш, яка б не шкодила рослинам і тваринам. Знайшли бішофіт. Він містить ще залізо, кальцій, цинк, калій, натрій і йод. Відповідає сучасним екологічним вимогам.

Бішофіт діє дуже швидко — за 15 хв. при 40-градусному морозі повністю розтоплює лід. Ним можна посипати асфальт і тротуарну плитку. Не роз'їдає бетон. Кілограм коштує 5–13 грн. Купити можна в спеціалізованих або інтернет-магазинах.

— Після бішофіту потрібно зчищати сніг, бо утворюється "розсіл". Інакше води стане дуже багато і з'явиться льодова кірка. Після прибирання снігу дорогу посипають знову, щоб лід не утворювався.

Зараз ви читаєте новину «Бішофіт розтоплює лід за 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути