понеділок, 18 лютого 2019 07:11

Американські качки несуть чорні яйця

Автор: www.avito.ru
  Качки каюга мають чорне пір’я, дзьоб та лапи. Качури набирають до чотирьох, а качки — до трьох кілограмів ваги. Коштують — 300 гривень
Качки каюга мають чорне пір’я, дзьоб та лапи. Качури набирають до чотирьох, а качки — до трьох кілограмів ваги. Коштують — 300 гривень

— Маю вдома чорних качок. Гарні, як на виставці. Привіз зять на минулий Новий рік, — розповідає Мирослава Зіновенко, 53 роки, з селища Єланець Миколаївської області. — Це американська порода. Отримала назву від озера Каюга, куди птиця зліталася на зимівлю. Зима їм не страшна, бо добре пристосовуються.

Качури набирають до 4, а качки — до 3 кг ваги. Вартість — 300 грн за пташку. Бувають із зеленим або синім пір'ям. Мають чорні дзьоб та лапи. Невибагливі у догляді, їжі й не шумні. У рік качка несе до 150 яєць. Спочатку вони чорні, але вже з другого десятка мають білий колір із зеленуватим відтінком. Саме такі беруть для висиджування. Під одну качку кладуть 15 яєць.

— Люблю цих качок не тільки за простоту вигодовування, а й за смачне м'ясо. Ніжне і без жиру. Птицю можна забивати на четвертий місяць від вилуплення. Інакше почнеться линька і не вийде легко поскубти.

Годує качок тертими буряками, гарбузом, зеленню, м'яким сиром, вологими мішанками і комбікормами. За день випивають близько 2 літрів води. Крім цього, насипає в окрему консервну банку річковий пісок і товчену яєчну шкаралупу. Кальцій потрібен для формування кісток і яєць.

— Разом із "чорнушками" тримаю в хліві ще й башкирських качок. У них теж м'ясо нежирне. Вагу набирають швидко, і яйця гарно несуть. За рік 180–200 яєць від однієї качки. Менш ніж за два місяці набрали 3,5 кг ваги.

Для розведення тримає весь рік два качури та 4–5 качок. Бувають коричневі або чорні з білими грудками.

— Сподобалися мені тим, що легко переносять холод. От зараз уже зі зниженням температури поводяться так само, як і два місяці тому, а не стоять надуті під навісом через холод. До того ж смирно сидять на яйцях і гарно потім водять молодняк. Називаю їх мамочками від Бога.

Зараз ви читаєте новину «Американські качки несуть чорні яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути