Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 10:50
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Миколаїв перетворюється на Биколаїв

Оксана Макар, Врадіївка, напад на інкасаторів... А ще — побиття "беркутівцями" людей у Первомайську під час парламентських виборів, озброєний напад бритоголових молодиків на агрофірму Корнацького. Усе це відбувається на Миколаївщині. Останнім часом область веде першість у резонансних кримінальних новинах.

Поза тим прокурор Миколаївщини Андрій Курись вважає, що криміногенна ситуація в області стабільна. Мовляв, кількість убивств навіть зменшилася. От тільки чомусь стали більше гвалтувати і грабувати. Та ще залишаються нерозкритими три умисні вбивства цьогоріч і 198 умисних вбивств, здійснених у минулі роки.

- Ми по криміналу вже переплюнули Одесу, - каже знайома поетеса з обласного центру. - Молодь називає місто не Миколаїв, а Биколаїв.

Вона мала необережність фотографувати з чоловіком і його товаришем будівлю старого залізничного вокзалу, збудовану 1873 року. Хотіли зробити поетичний відеокліп про старожитності міста. До них підбігли дебелі залізничники і почали гамселити. Розбили фотоапарат і відеокамеру, били ногами. Це при тому, що дівчина є інвалідом дитинства. Їй після того довелося довго лікуватися. За це їй нічого не відшкодували. Виплатили тільки за зіпсовану апаратуру.

- Справа передана до суду, але усі ці нелюди працюють на своїх місцях, - розповідає вона. - Їхнє начальство нікого не звільнило і не покарало.

Землі Миколаївщини увійшли до складу Російської імперії наприкінці 18 століття. Місто назвали на честь святого Миколая. У доісторичні часи по цій землі прокочувалися скіфи, сармати, готи, гунни, половці, хазари, які по черзі нищили одне одного. Тут починалося Дике поле, існування якого минало у боротьбі між кочовим і осідлим способами життя, між полем і містом. Мабуть, ця боротьба між вкоріненими мешканцями і зайдами триває й досі. Грабують і гвалтують, як у середні віки.

Нещодавно співробітники Миколаївського воєнізованого гірничо-рятувального загону врятували ластівку, що заплуталася біля вікна четвертого поверху зовні адмінбудівлі торговельного центру. Один з рятувальників став на підвіконня і дістав пташку. Її передали в зоопарк.

Якби ж так у Миколаєві захищали і рятували людей... Поки він не перетворився на Биколаїв.

Зараз ви читаєте новину «Миколаїв перетворюється на Биколаїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути