Ексклюзивы
среда, 24 июля 2013 10:50
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Миколаїв перетворюється на Биколаїв

Оксана Макар, Врадіївка, напад на інкасаторів... А ще — побиття "беркутівцями" людей у Первомайську під час парламентських виборів, озброєний напад бритоголових молодиків на агрофірму Корнацького. Усе це відбувається на Миколаївщині. Останнім часом область веде першість у резонансних кримінальних новинах.

Поза тим прокурор Миколаївщини Андрій Курись вважає, що криміногенна ситуація в області стабільна. Мовляв, кількість убивств навіть зменшилася. От тільки чомусь стали більше гвалтувати і грабувати. Та ще залишаються нерозкритими три умисні вбивства цьогоріч і 198 умисних вбивств, здійснених у минулі роки.

- Ми по криміналу вже переплюнули Одесу, - каже знайома поетеса з обласного центру. - Молодь називає місто не Миколаїв, а Биколаїв.

Вона мала необережність фотографувати з чоловіком і його товаришем будівлю старого залізничного вокзалу, збудовану 1873 року. Хотіли зробити поетичний відеокліп про старожитності міста. До них підбігли дебелі залізничники і почали гамселити. Розбили фотоапарат і відеокамеру, били ногами. Це при тому, що дівчина є інвалідом дитинства. Їй після того довелося довго лікуватися. За це їй нічого не відшкодували. Виплатили тільки за зіпсовану апаратуру.

- Справа передана до суду, але усі ці нелюди працюють на своїх місцях, - розповідає вона. - Їхнє начальство нікого не звільнило і не покарало.

Землі Миколаївщини увійшли до складу Російської імперії наприкінці 18 століття. Місто назвали на честь святого Миколая. У доісторичні часи по цій землі прокочувалися скіфи, сармати, готи, гунни, половці, хазари, які по черзі нищили одне одного. Тут починалося Дике поле, існування якого минало у боротьбі між кочовим і осідлим способами життя, між полем і містом. Мабуть, ця боротьба між вкоріненими мешканцями і зайдами триває й досі. Грабують і гвалтують, як у середні віки.

Нещодавно співробітники Миколаївського воєнізованого гірничо-рятувального загону врятували ластівку, що заплуталася біля вікна четвертого поверху зовні адмінбудівлі торговельного центру. Один з рятувальників став на підвіконня і дістав пташку. Її передали в зоопарк.

Якби ж так у Миколаєві захищали і рятували людей... Поки він не перетворився на Биколаїв.

Сейчас вы читаете новость «Миколаїв перетворюється на Биколаїв». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть