понеділок, 22 липня 2013 15:02

"Врадіївці" йдуть до президента, щоб вручити свої вимоги

"Врадіївці" йдуть до президента, щоб вручити свої вимоги
Фото: 24tv.ua

"Врадіївці" підуть до президента Віктора Януковича сьогодні о 15 годині, щоб вручити йому свої вимоги. Водночас, не будуть влаштовувати акцій під стінами Адміністрації президента.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла учасниця "Врадіївської ходи", член громадського руху "Спільна справа" Віра Замяла.

"О 15 годині, з Шевченківського суду люди пішою ходою рушать на Банкову. Спочатку пройдуть до Майдану, де ми зараз сидимо. Василь Любарець написав звернення до президента з вимогами, його вручатимуть президентові. Вимоги ті ж, що і були: зняття міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, переформатування міліції, звільнення політв'язнів", - розповіла жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За припинення ходи з Врадіївки до Києва пропонували 100 тисяч доларів

Вона також додала, що до Адміністрації піде чимало людей — усі активісти, які підтримували Любарця на суді. Тим часом інші активісти залишатимуться на Майдані поруч із плакатом "Врадіївська хода".

"Ми будемо тримати висоту", - зазначила жінка. Зі слів активістки, усі учасники акції підписали звернення.

"Навіть, якщо президента немає, то звернення все одно повинні прийняти у секретаріаті. Акції на Банковій не буде. Люди просто вручать звернення і підуть. Основна акція відбувається тут, на Майдані", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повстала Врадіївка - повстане Україна

Нагадаємо, 18 липня учасники "Врадіївської ходи" прибули до Києва і встановили намети на Майдані Незалежності. Ввечері мітинг розігнали правоохоронці на підставі рішення Київського міського адмінісуду про заборону зборів на Майдані до 31липня. Вісьмох активістів затримали. Проти них порушили адміністративні справи.
Сьогодні, Шевченківський райсуд закрив справу проти ініціатора "Врадіївської ходи" Василя Любарця, порушену через мітинг на майдані Незалежності.

 

Зараз ви читаєте новину «"Врадіївці" йдуть до президента, щоб вручити свої вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути