пʼятниця, 19 липня 2013 11:23

Суд ще досі не розпочав розгляд справ активістів з Майдану

Шевченківський райсуді Києва поки не починав розгляду справ семи затриманих мітингувальників, які брали участь в акції на майдані Незалежності.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua

Суд було призначено на 9 годину однак поки всі активісти чекають на засідання. Жодної інформації стосовно того коли воно розпочнеться, поки немає.

Як розповіли активісти всього вчора було затримано близько 9 людей. Точної кількості затриманих ніхто не знає оскільки їх одразу ж відвезли в різні відділки. Так сімох активістів доставили до Шевченківського райвідділу. І ще декількох до Печерського. Затриманим висувають різні звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасників "врадіївської ходи", яких затримали на Майдані Незалежності, вже відпустили - "Спільна справа"

Так частина з них звинувачують у порушенні благоустрою та перешкоджанні роботи представників благоустрою міста, а іншим хуліганство та непокору правоохоронним органам. Затриманим загрожує покарання у вигляді стягнення адміністративного штрафу.

"Також вчора працівники міліції недолуго кинули димову шашку і замість мітингувальників отруїли "своїх". Тепер намагаються це інкримінувати нашим хлопцям", - розповів учасник акції Ігор Теличко.

Наразі більшість активістів чекає своєї черги під судом. Справи кожного з них розглядатимуться окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти Врадіївської ходи в центрі Києва очікують на підтримку киян

"Я не бачив, чи представники благоустрою говорили про порушення порядку і як пред'являли свої посвідчення. Я тоді стояв за стелою, розмовляв по телефону. Раптом побачив, як насуваються беркутівці. Вони почали хапати людей. По одному видьоргувати їх і відвозити. Все було дуже швидко", - розповів один із затриманих вночі Ігор Лелюк.

Йому пред'являють обвинувачення у хуліганстві. Водночас активіст запевнив, що після суду повернеться на майдан Незалежності.

"Якщо не повернемось, то все це буде даремно", - наголосив він.

Лелюк також висловив здивування, що активістів відправляли у різні відділки. Його разом із ще шістьма іншими відвезли до Шевченківського. Він також розповів, що під час затримання біля Майдану чергували близько шести міліцейських машин, до яких і саджали активістів.

Зараз біля суду чергує близько 10 міліціонерів та дві міліцейські машини.

Зараз ви читаєте новину «Суд ще досі не розпочав розгляд справ активістів з Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути