субота, 20 липня 2013 16:51

"Влада боїться здатися слабкою" - експерт про розгін "врадіївського" Майдану

"Влада боїться здатися слабкою" - експерт про розгін "врадіївського" Майдану
Костянтин Матвієнко Фото: ar25.org

На думку експерта корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтина Матвієнка, нинішня влада боїться здатися слабкою. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Захарченка звільнити їм не вдасться, повпливати на це також. Такі дії журналістів ведуть до зворотного результату. Ця влада страшенно боїться здатися слабкою. Вона здатна лише такими примітивними, демонстративними способами показувати, яка вона крута", - наголосив експерт.

Водночас, на думку експерта корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика", негарним був крок міністра – піти у відпустку в такий складний для правоохоронних органів час.

"Загалом, те, що міністр, коли настільки ситуація загострена навколо його відомства, відправився у відпустку – це не правильно. Було оголошено, що він у відпустці. Більше того, на засіданні КМУ його не було", - наголосив він.

Окрім того, говорячи про розгін "врадіївського" Майдану, він наголосив: "Очевидно, це була дурниця".

"Спочатку вони там створили громадську приймальню міністерства – що є правильним. Люди прийшли зі скаргами на міліцію, міліція для зручності там їх вислуховувала. А потім два нещасних намети з надзусиллями прибирати, та ганьбити себе на весь світ – це неадекватно", - резюмував Матвієнко.

Нагадаємо, 18 липня учасники акції протесту проти свавілля міліції встановили на центральній площі Києва намети, оголосивши безстрокову акцію до відставки глави МВС Віталія Захарченко. Проте вночі "Беркут" зніс намети, а мітингувальників розігнав. Семеро з дев'яти затриманих активістів були оштрафовані за рішенням суду.

Рада Незалежної медіа-профспілки та Національна спілка журналістів України 19 липня спільно звернулися до президента України Віктора Януковича з вимогою звільнити міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

"Ми, Рада НМПУ і Національна спілка журналістів, вимагаємо звільнити Міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та провести реформу міліції. Міністр публічно давав обіцянки забезпечити безпеку журналістів, однак свого слова не дотримався. У сьогоднішньому вигляді міліція становить суспільну небезпеку", – йдеться в спільній заяві організацій.

Зараз ви читаєте новину «"Влада боїться здатися слабкою" - експерт про розгін "врадіївського" Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути