Ексклюзиви
понеділок, 22 квітня 2013 14:47
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Карма

Із десяток жіночок у колі, взявшись за руки й закотивши очі, повторюють нехитру мантру: "Гроші, прийдіть! Гроші, прийдіть!".

Їм усім за 50: дві бухгалтерки, одна — вчителька, четверо продавців із торговельного центру "Самсон", решта — пенсіонерки. Вони прийшли на тренінг "Карма і гроші" в підвальну кімнатку на столичній Контрактовій площі.

Тренерка — дівиця з яскравим манікюром і хустинкою від "Гермес" поверх червоного піджака, примруживши очі, спостерігає за дійством. У розданих брошурках пише, що вона — парапсихолог, спеціаліст із НЛП, біоенерготерапевт, тренер, майстер-цілитель РЕЙКИ, "людина світу", у минулому житті — екстрасенс. Усього 12 регалій.

Поруч у кріслі байдикує її лисіючий чоловік, теж біоенерготерапевт. Раз-по-раз крадькома позіхає й почитує спортивну сторінку "Сегодня". Йому тоскно.

Мені вдалося, вдасться і вам

Дівуля сипле прописними істинами, щось вставляє з Карнегі, щось із Ошо. Багато імпровізує. Обіцяє, що за два сеанси жіночки стануть зовсім іншими людьми, накопичать різні види енергії, розбагатіють і досягнуть духовної досконалості.

— Я допоможу вам виправити карму на генному рівні, змінити долю свого роду і залучити потужний потік грошей, — монотонно віщує дівиця. — Цей курс відкрився мені після відвідин індійського Ашраму. Мені вдалося, у мене добра фінансова карма — вдасться і вам. У 17 років у мене вже була машина, зараз оформлюємо папери на будинок в Іспанії. Я ні в чому собі не відмовляю — ось ця хустинка коштує тисячу. Я дбаю про тіло, щодня ходжу в салон. Ви теж зможете!

— Так-так, — киває "біоенерготерапевт".

Жіночки дивляться на тренерку з неприхованою заздрістю. По закінченні тренінгу вони стають у чергу по сертифікати, роздруковані на принтері. Обмінюють їх на 800 гривень за 40 хвилин курсу.

Чоловік, наслинивши палець, ретельно перелічує купюри. Кілька крупних кладе в червону кишеню дружини. Цього вистачить на салон.

Зараз ви читаєте новину «Карма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути