вівторок, 16 листопада 2010 19:29
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Дорога Роза

 

Бажання навчатися й удосконалюватися зводить Надійку з розуму. Вона витрачає вільний час на відвідування усіх можливих курсів із тайм-менеджменту. А гроші віддає на семінари, де вчать, як заощадити на мийних засобах і косметиці. Учора відсиділа півтори години на майстер-класі з декупажу, а у вихідні збирається на курси фотографів-початківців.

Чоловік дивиться на її постійне "удосконалення" крізь пальці — Надійці нудно сидіти в декретній відпустці. А ще сумно відвідувати курси самій. Тому вона телефонує мені.

— Нічого не плануй на вихідні! До Києва приїздить професійна сваха Роза Сябітова. Прочитає семінар на тему "Як бути щасливою з чоловіком своєї мрії". Це коштує 600 гривень. Але якщо приведу подругу, матиму 10 відсотків знижки. Думаю, ти мені не відмовиш?

Здивована ціною за півтори години балачок, шукаю інформацію про Розу в інтернеті. Пошукова система одразу видає посилання на школу наречених. Але далі новини невтішні — сама Сябітова розлучилася з чоловіком-тираном. Уперше він побив її вдома. Удруге гамселив ногами посеред двору, тож сусіди викликали міліцію. Як доказ — фото закривавленого обличчя свахи з вибитими зубами.

Але більше шокують найсвіжіші посилання — Роза знову вийшла заміж за кривдника. Усіх, хто відраджував її від весілля, назвала заздрісниками і недоброзичливцями. В інтерв'ю під заголовком "Побої чоловіка — Боже випробування" хвалиться: "Юра — чоловік зі стержнем! Він знає, що може й утретє підняти на мене руку".

Якщо приведу подругу, матиму 10 відсотків знижки

Сваха навчає, що місія будь-якого чоловіка — лежати на дивані й читати газету або дивитися телевізор. Вона називає свого обранця "божественним мужем", а той її "сюсінькою".

— Надю, давай краще запишемося на курси валяння кухонних прихваток із вовни! Усього 80 гривень, — пропоную при зустрічі.

У цю мить мені здається, що це найцікавіші курси на світі.

Зараз ви читаєте новину «Дорога Роза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути