Ексклюзиви
вівторок, 09 жовтня 2012 17:14
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Чесний бізнес

П'ятачок біля виходу з нашої станції метро хто тільки не займав. Тут набивали стрілку компанії пірсингованих підлітків: цокалися бляшанками з пивом, звішували ноги над переходом, мотали яскравими кедами над головами в тих, хто виходив із вагона. Під вечір підлітків змінювали закохані. Нашвидку цілувалися і поспішали в парк, подалі від роззяв. Ще тут неодноразово ставали припнути коней чоловіки напідпитку. До парку вони б не добігли.

Тепер п'ятачок захопила підприємлива жіночка з нехитрим крамом. Почала окупацію з літа: ганяла підлітків, сичала на закоханих, давала чортів п'яницям.

День за днем вона відвойовує щоразу більшу територію, розкладаючи картату клейонку, потісняючи сусідок-торгашок. Забаришся на виході з метро, обов'язково кричатиме: "Не затуляйте товару". Торгує туалетним папером, в'язанками грибів, сірниками, цигарками поштучно, картоплею, зеленню, чим доведеться. Тепер навіть тушкованим м'ясом.

Курей дешево купляю, сорт "друга свєжесть" називається

— То на продаж, не для себе, — ділиться з сусідкою. — Я на Лук'янівці курей дешево купляю, сорт "друга свєжесть" називається, із перцем тушкую. Сама такого не їм, гидую, а хлопцям на закуску йде, ніхто не жалувався. Мене й міліціонери не ганяють, бо чесний бізнес.

Вона відволікається на чергового покупця. Школяр-недоросток, переминаючись, простягає жовті копійки на кілька цигарок.

— Знову татові? — суворо перепитує торгашка. Хлоп'я киває, згрібає цигарки в кишеню і прожогом мчить у парк через клумбу.

— Бреше. Самі за рогом смалять, не раз бачила, — це вже до мене. Я зупинилася купити сірників, а в неї знову немає здачі. Вона зойкає, мало не заламуючи рук, б'є себе об поли і знаходить рішення.

— Дам вам цукерку! — хитро мружить очі. Приречено киваю, бо вже остогидли її цукерки. Доводиться щоразу купувати і за 25 копійок, і за 50, або й за гривню штучка.

А декому смакують. Ось молоді міліціонери йдуть від неї з повними кишенями цукерок. Не займають її чесний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Чесний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути